Toyota Prius+
Állami támogatással is elérhető a Toyota városi hibrid családi autója

Egy hétig volt a társam egy Toyota Hybrid Prius Plus, amire akár a nagycsaládosok autóvásárlására érvényes állami támogatás is felvehető, hiszen hét személyessé alakítható. Na de nézzük, mit tud a piac egyik legnépszerűbb hibrid hajtású kocsija.

A Prius Plus első ránézésre nehezen kategorizálható autónak tűnik annak, aki nem ismeri. Éppúgy látszik kombinak, mint családi egyterűnek. Mindez impozáns méretei miatt van: 4,64 méter hosszú, 1,75 méter széles és 1,6 méter magas. Utóbbi érték még egy SUV-nak is a büszkeségére válna, pedig a Toyota Prius Plus jóval alacsonyabb hasmagassággal rendelkezik, mint egy crossover. Tengelytávja 2,78 méter, ennek köszönhetően nemcsak az első, hanem a hátsó ajtók is elég szélesek. A helyre szükség is van, mert – ahogy a bevezetőben említettük – a Prius Plusban hét fő utazhat egyszerre. A hátsó üléssor mögött található a két, könnyedén felhajtható ülés.

A Toyota Prius Plus utastere olyan, mint a tetris

Ha mégsem teljes létszámban van jelen a család a fedélzeten, akkor egy nagyon könnyen, az igények szerint alakítható utastér áll rendelkezésre. A variációk száma végtelen, aki szereti a tetrist, az a Prius Plust is kedvelni fogja. Ha lehajtjuk a hátsó üléssort, akkor 768 literes, tágas csomagteret kapunk, amennyiben a második üléssort is síkba fektetjük, akkor 1731 literes csomagtér jön létre. Így az sem okoz problémát, ha anya hirtelen gondol egyet, és hazahozat apával néhány lapra szerelt bútort.

Toyota Prius+
Ötszemélyessé alakítva alapjáraton sem kicsi a csomagtér

Külön pozitívum, hogy a középső üléssor sínen tolható előre-hátra, így tetszőlegesen növelhetjük, vagy csökkenthetjük a lábteret. A Toyota Prius Plus második sorában jól megközelíthető ISOFIX-pontokat találunk. És tényleg egy mozdulattal szerelhetők be vagy ki a gyerekülések, teszteltük!

Toyota Prius+
A három teljes értékű ülés külön-külön sínen mozgatható a második sorban

A fedélzeten utazó kicsik pedig biztosan díjazni fogják, hogy a hátsó ablakok a legnagyobbak, ennek köszönhetően tökéletes innen a kilátás. Pozitívum, hogy a nyári hőségben könnyen sötétíthető: a beépített árnyékolók mindkét oldalt, az ablakok alól húzhatók ki. Bár a Prius Plus utastere nemcsak optikailag, hanem fizikailag is rendkívül tágas, ezt az érzést még tovább növelhetjük a tetőablakok elektronikus elhúzásával. Fontos pozitívum még, hogy a második üléssorban is van olvasólámpa, ami a könyvet nézegető gyerekeknek igazán jól jön sötétedéskor.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

1
2
3