múzeumok éjszakája 2021 fordulópont
(Fotó: muzej.hu)

A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatra idén június 26-án, a nyári napfordulóhoz legközelebbi hétvégén kerül sor. Az újranyitás első nagyszabású, országos kulturális eseménye idén több mint 300 intézményben összesen 1600 programmal vár mindenkit.

A 2021-es Múzeumok Éjszakája fő témája a „fordulópont”

Ez lesz a 19. alkalom, amikor a naplemente után is élvezhetjük a múzeumok kínálatát. Bár évről évre a kultúra iránt érdeklődők egyik „mindenképp ott leszünk” alkalma ez az esemény, idén még hatványozottabban várják már nagyon sokan, hiszen ezzel a programmal újra közvetlen élményeket szerezhetnek a látogatók. A Szent Iván-éjhez legközelebb eső szombaton, azaz az év legrövidebb éjszakáján kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal és egyéb érdekességekkel várják az érdeklődőket.

Kiemelt fontosságú esemény idén a Múzeumok Éjszakája, hiszen a világjárvány után ez lesz a legnagyobb országos kulturális rendezvény. Nagy változás ez kulturális és mindennapi életünkben is, éppen ezért lett az idei rendezvény fő témája a „fordulópont”, mely köré a legtöbb múzeum programja épül.

 

A karszalagok az előző évekhez képest kedvezményesebb áron (felnőtt: 1500 forint, gyermek: 800 forint) válthatók meg június 12-étől a múzeumok pénztárában vagy a jegymester.hu oldalon. A kedvezményes karszalag azonban idén nem érvényes a budapesti tömegközlekedési eszközökön. Ebben az évben nem lesznek múzeumi körjáratok sem a fővárosban, hiszen a járványhelyzet miatt sokkal kevesebb idő állt rendelkezésre az előkészületekre.

A szervezők azt kérik, vigyázzunk egymásra, és tartsuk be a járványügyi rendelkezéseket. Erre minden múzeumban kiemelt figyelmet fordítanak a rendezők, és kérik, hogy a látogatók is tartsák be az aktuális szabályozásokat. A 2021-es Múzeumok Éjszakája részletes programja erre a linkre kattintva böngészhető.

Ne hagyd ki nyári programajánlóinkat se:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •