Fűtött pohártartó: azoknak ajánlják, akik sokat utaznak

A legegyszerűbb és legolcsóbb kényelmi kiegészítő. A fűthető és hűthető autós pohártartó feladata nem más, mint az italok ideális hőmérsékleten tartására. Legyen szó nyári forróságról vagy épp téli fagyokról, bármikor elkortyolgathatunk egy jeges teát vagy forró kávét autózásunk során. Ez persze remekül hangzik, ám sokak számára teljesen felesleges. A legtöbben ugyanis, ha iszunk is vezetés közben néhány kortyot, ezt nem feltétlenül tesszük mindennapos rendszerességgel. A fűthető és hűthető autós pohártartó leginkább azoknak ajánlott, akik munkájukból kifolyólag napközben is sokat utaznak, és nem csak a vezetés során fogyasztott frissítőt, de a reggeli kávét is szeretik mozgásban elfogyasztani, hogy ezzel se pazarolják értékes idejüket.

vezetés extrákkal
Autós pohártartó a nagy utazóknak; fotó: Freepik/senivpetro

Ülésfűtés: sokan vágynak rá

Az ülésfűtés az a kényelmi kiegészítők sorában, amelyre az autósok többsége vágyik a novembertől márciusig tartó, hideg időszakban. Nincs is annál jobb érzés, mint a hideg utcáról egy kellemesen fűtött autóba ülni és a lehető legotthonosabb körülmények közt vezetni. Persze a jó autós klíma mellett az ülésfűtés is csak olyan extra, melynek célja a prémium kényelem biztosítása. Arról nem is beszélve, hogy egy rövid, otthonról a munkahelyig vezető úton talán ki sem tudjuk száz százalékosan használni az előnyeit. Éppen ezért az ülésfűtés főként azoknak ajánlott, akik sokat ülnek a volán mögött és szeretnének mindig kényelmesen, otthonos körülmények között vezetni.

Tolatóradar: jól jön a biztonságos tolatáshoz

Ennek a rendkívül high-tech hangzású nevet viselő kiegészítőnek a célja, hogy magasabb szintre emelje a biztonságos vezetést. Lényegesen csökkenti a parkolás vagy tolatás során lehetséges balesetek számát. Segít abban, hogy kevesebb tapasztalattal is magabiztosan vezethessünk. Ebből fakadóan kezdő sofőrök számára remek választás lehet, de azoknak az autósoknak is ajánljuk, akik szeretnek biztosra menni, és a hátuk mögött sok éves rutinnal sem kockáztatnának egy figyelmetlen tolatásból adódó sérülést vagy balesetet.

mini cooper tolatóradar
Tolatóradarral biztonságosabban parkolhatunk; fotó: MINI Cooper

Tempomat: energiát spórolhatunk vele

A kényelmi kiegészítők közt meg kell említeni a tempomatot, amelynek segítségével beállíthatjuk az autó megkívánt sebességét és hajszálpontosan, akár órákon át, az útviszonyoktól függően tarthatjuk azt. Ez egy több órás utazás során rengeteg energiát képes megspórolni számunkra, hiszen nem kell azzal törődnünk, hogy lábunkat folyamatosan a gázpedálon tartsuk. Mindezek mellett az autópályán vagy épp lakott területen belüli közlekedési szabályok betartásában is segítségünkre lehet. A tempomat beszerzése leginkább azoknak ajánlott, akik gyakran indulnak hosszabb útra. Például munkájuk miatt rendszeresen járnak külföldre, és fontos számukra, hogy a vezetés mindig biztonságos legyen, és kevésbé legyen kimerítő.

Forrás: Netlízing

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2