faépítés város
(Fotó: evening_tao/Freepik)

A zöld forradalom az elmúlt időszakban elérte az éttermeket is, akik inspirációként és példaként szolgálhatnak a fogyasztóknak. A padthai wokbar mindig fontosnak tartotta, hogy vásárlóit edukálja a fenntartható és tudatos táplálkozás tekintetében, emellett pedig odafigyelt a környezettudatos működésre. Ennek keretén belül 2021 tavaszán útjára indul a wokbar városfásítás programja, amelynek első szakasza több budapesti kerületet érint. Témába vág: Mennyire élsz környezettudatosan? Kiszámolja egy új magyar app!

80 darab úgynevezett Expressz Fűzfát ültetnek

A wokbar számára a márka mögött húzódó életérzés mindig is többről szólt, mint az ázsiai ízek határtalan és egészséges kombinációinak lehetőségéről. A természet tisztelete és szeretete az indulás óta átjárja a márka szellemiségét. Ennek legújabb állomása pedig az idén induló városfásítási programjuk, melyet egy szakmai partnerrel, a kifejezetten vállalati faültetésekre specializálódott Treemighty-val valósítanak meg.

„Úgy gondolom, hogy egy márka életében nem elég a lelkesedés és elköteleződés egy-egy téma, esetünkben a természet megóvása iránt. Az is nagyon fontos, hogy ehhez az adott márka hiteles és szakmailag megalapozott háttérrel is rendelkezzen. […] Itt jön képbe a szakmai partnerünk. Az ő segítségükkel olyan sorfákat ültetünk, melyek a lehető legtöbb széndioxid megkötésére képesek” – mondta el Horváth Ági, a cég egyik alapítója.

faültetési program padthai wokbar
A talaj minőség folyamatosan romlik szerte a világon, ez pár évtizeden belül olyan környezeti katasztrófákhoz vezethet a Föld bizonyos részein, mint a talajerózió, vagy akár az elsivatagosodás. Ez ellen pedig mielőbb tenni kell, hangsúlyozták az étterem alapítói (Fotó: padthai wokbar)

Talán a faültetési program sokaknak triviális dolog, de valójában az étteremlánc által számos budapesti kerületnek adományozott fák mögött több, mint 20 évnyi kutatómunka rejlik, mely a Hungaroplant mérnökeinek köszönhető. Nekik sikerült ugyanis elérniük, hogy egyetlen elültetésre kerülő sorfa 10 év alatt háromszor annyi széndioxid megkötésére legyen képes, mint sima társai.

A wokbar 2021-es programjának keretében összesen 80 „Expressz Fűz” kerül elültetésre. Ennek a típusnak a legfőbb erénye, hogy kiváló a várostűrő képessége és konténeres neveléséből adódóan garantált a megeredése. Ráadásul tíz év alatt 9900 személygépkocsival megtett kilométernyi kibocsátott széndioxid megkötésére képes. A 2021-es faültetési program a cég életében csak az első lépcsőfok, hiszen a következő években a 80 fának várhatóan a sokszorosát ültetik majd el.

Ezeket a cikkeket se hagyd ki:

Forrás

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •