GreenGo Gurulj a Fákert
A GreenGo a felhasználókkal együtt lép előre a fenntarthatósági törekvéseikben

A novemberi 500 fa elültetése Budapesten csak a kezdet, az e-carsharing szolgáltató idén tovább folytatja törekvéseit a zöldebb jövőért. A Gurulj a fákért! Támogatói Programhoz már a felhasználók is csatlakozhatnak: a vezetéssel töltött perceik után plusz 1 forinttal járulhatnak hozzá az újabb ültetéshez, amit az GreenGo a végén saját költségére megdupláz.

Közös levegőtisztítás GreenGo módra

Budapest első elektromos autómegosztója 4. születésnapja alkalmából a fővárosi közlekedésben részt vevő, nem elektromos közösségi autók CO2-kibocsátását szerette volna kompenzálni. A cél érdekében 2020 végén 500 fát ültettek el a 10 millió Fa Alapítvánnyal Budapesten. Idén ezt az eredményes megmozdulást közösségi adománygyűjtéssel folytatja tovább a GreenGo. „A novemberben elültetett félezer fa összesen 100 tonna szén-dioxidot képes megkötni 25 év alatt az alapítvány munkatársainak számítása szerint. Azonban mi nem szeretnénk itt megállni!” – mondta el Michaletzky Bálint, a cég ügyvezető igazgatója. „Rendkívül összetartó és tevékeny közösség alakult a GreenGo körül, ezért is gondoltunk arra, hogy idén a felhasználóinkkal együtt lépünk egyet előre a fenntarthatósági törekvéseinkben” – tette hozzá. Ezért jött létre a Gurulj a Fákért! program, melynek keretében az e-carsharing szolgáltató userei 2021. január 19. és március 31. között egyszerűen, a megtett kilométereikkel gyűjthetnek a következő elültetendő fákra.

greengo Pokorny Lia faültetés
Pokorny Liával ültetett fákat nemrég az e-carsharing szolgáltató

A felhasználók a GreenGo mobilalkalmazásban (elérhető legfrissebb verzió esetén) a szerződéseknél vagy a bérlésük végén állíthatják be, hogy a levezetett percek után +1 forinttal hozzájárulnak az ültetéshez. Így tehát a fizetendő összeg percenként 1 forinttal lesz több. A greengózók támogatása mellett természetesen a cég is részt vállal a költségekből. Minden felhasználói 1 forinthoz még 1 forintot adnak. Percenként így végül 2 forint kerül a fákra szánt közös kasszába.

Ahhoz, hogy áprilistól a lehető legtöbb greengós fával köszönthessük a tavaszt, arra kérik a felhasználókat, hogy látogassák meg a GreenGo weboldalát a faültetési program részleteiért. Majd a mobilapplikáció segítségével guruljanak minél többet a fákért, a környezetünkért, a közös élményért!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •