piros renault captur

Sokan még mindig ódzkodnak a francia autóktól, pedig ha kipróbálnák a Renault Captur legújabb modelljét, valószínűleg másképp vélekednének róluk. A 2013-ban bevezetett Captur a kategóriája egyik legsikeresebb modellje lett, az eltelt hét évben közel másfél millió darabot adtak el belőle világszerte. Ezt a sikert pedig tovább fokozza a tavaly év végén debütált új Renault Captur, amely külsőleg és belsőleg is alaposan megújult.

A februári hivatalos bemutatón egy 130 lóerős narancsszínű Capturt vittünk el egy röpke órára, de már ekkor láttuk, hogy ezt a kocsit szeretni fogjuk. Majd most, a koronavírus-járvány kellős közepén megkaparintottuk a legerősebb, 155 lóerős, 1,3-as benzinmotoros modellt. A kocsi a magasabb (INTENSE) felszereltséggel, fekete tetővel és tükörházakkal, és gyönyörű piros színben érkezett hozzánk.

uj renault captur piros szinbenRenault Captur: modernebb, letisztultabb dizájn

Amellett, hogy a modell kívül-belül igencsak sok újdonságot tartogat, az új Captur egyik különlegessége, hogy teljesen személyre szabható. Az autó és a külső dekorelemek színe, a tető és a tükörházak fényezése, az ülések huzata, a belső dekorelemek színe mind-mind egyedien változtathatóak, hatalmas a kínálat a variációkban.

A mi tesztautónk lángvörös színt és fekete gyémánt tetőt, valamint tükörházakat kapott. Ez utóbbiba kamera is került, valamint az irányjelző is itt található. Az extrák közül került még rá például krómozott hosszanti tetőrúd, és 18″-os alufelni (az alap 17″-os) is. Ám az elektormosan nyitható panorámatetőt sajnos nem tudtuk kipróbálni, mivel ez nem volt a tesztautóban.uj captur piros szinben fekete tetovel

Ettől függetlenül nagyon bejött nekem külső dizájnra a Renault Captur, tetszett a vonalvezetése, a fekete műanyag és a króm elemek aránya és elhelyezésük, a sportos, dinamikus kinézete. Egy igazi vagány crossover, amely maga mögött hagyta az egykori gömbölyded formákat. Ettől függetlenül nem mondanám, hogy szögletes, férfias modellről lenne szó, mert az én női szívemet is megdobogtatta trendi formájával, élénk színeivel, és feltűnő dizájnjával.

Az új modell egyik különlegessége a C-alakú első és hátsó lámpák, amelyekbe már az alapfelszereltségnél is full LED-izzók kerülnek. A hátsó lámpák további érdekessége, hogy átfolynak a csomagtérajtóba és követik annak ívét, ezáltal pedig szélesítik és letisztultabbá teszik a megjelenést. Az előző modellnél a Captur felirat egy krómozott csíkban jelent meg, itt kikerült ez a csík, és csak a krómozott betűk kerültek fel a logó alá (a logóba rejtették a tolatókamerát!). Ettől is modernebb lett a megjelenés, nekünk bejött ez az újítás.

A teszt a következő oldalon folytatódik.

1
2
3