tokiói olimpia koronavírus
(Fotó: olympics.com)

Kevesebb mint egy héttel a tokiói olimpia nyitóünnepsége előtt felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés a frissen átadott olimpiai faluban. A sportolók mellett a stáb tagjai között is tucatjával találtak fertőzötteket. Mindeközben Japán egész területén tombol a Covid-járvány negyedik hulláma. Tipp: Megnyílt az olimpiai falu Tokióban. Mutatjuk, hol töltik majd idejük nagy részét az olimpikonok

Összesen 55 koronavírus-fertőzöttet találtak azok között, akik az olimpia megszervezésében vesznek részt

Hat nappal ezelőtt két koronavírusos sportolót találtak az olimpiai faluban, Tokióban, írja az MTI nyomán a hvg.hu. Sőt, egy nappal korábban is volt már egy pozitív teszt a faluban, róla annyit közöltek, hogy nem japán és nem is sportoló, hanem a “játékokhoz kapcsolódó illető.” A dél-koreai NOB-tag, Rju Szeung Min – a 2004-es olimpia asztalitenisz-bajnoka – tesztje is pozitív lett. A 38 éves sportdiplomata maga tette közzé az eredményt, és karanténba vonult.

tokiói olimpia koronavírus
Az olimpiai falu szigorú szabályai ellenére felütötte a fejét a koronavírus (Fotó: olympics.com)

A szervezők összegzése alapján vasárnap az olimpián közreműködő vagy részt vevő személyek közül 10-nek lett pozitív a tesztje, és eddig összesen 55 fertőzöttet regisztráltak.

Japánban éppen felszálló ágban van a koronavírus-járvány újabb, immár negyedik hulláma. Folyamatosan, naponta több százzal emelkedik az új fertőzöttek száma. Tegnap 9824 új esetet regisztráltak és elhunyt 14 ember. A szigetországban ráadásul az oltási kampány is meglehetősen lassan halad: a közel 126 milliós Japánban július 15-ig a lakosság mindössze 20,4%-a rendelkezett teljeskörű védettséggel.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •