olimpiai falu
Ezek az önvezető Toyota e-Palette-ek szállítják majd a sportolókat az olimpiai falun belül (Fotó: olympics.com)

Tíz nappal az ötkarikás játékok kezdete előtt hivatalosan is megnyitotta kapuit az olimpiai falu. A koronavírus-járvány miatt azonban ezúttal elmaradt az ilyenkor szokásos ünnepélyes megnyitó. A magyar sportolók pénteken érkeznek, a korábbi olimpiákhoz képest azonban merőben eltérő légkörre számíthatnak. Tipp: Mohamed Aida és Cseh László viszi a magyar zászlót a tokiói olimpia megnyitóján

A tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik

“Bármely korábbi játékokkal összehasonlítva kiváló az olimpiai falu. Kifejezetten szép, tágas és precízen kidolgozott a 18 ezer ágyas olimpiai falu, amelyből 229 ágy a magyaroké – mondta Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára. – A szobák fele tengerre néz, a másik fele egy szép parkra.”

A versenyzők más légkörre számíthatnak, mint a korábbi játékokon, mivel nekik is tartaniuk kell egymástól a kétméteres távolságot és viselniük kell a maszkot, az étteremben is csak egyedül étkezhetnek és alkoholt sem vihetnek a szobájukba. Az edzőteremben különösképpen odafigyeltek a higiéniéra, ugyanis a gépeket plexifallal választották el egymástól. A szigorú szabályok azonban ezzel még nem értek véget, az olimpiai falu ezúttal biztosan nem lesz partizóna, hiszen minden sportoló a fellépése előtt öt nappal költözhet be a faluba és versenye után két nappal el kell hagynia azt.

Az alábbi cikkeink is érdekelhetnek:

Forrás: MTI, képek: Olympics.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •