katinka the movie dokumentumfilm hosszú katinka
(Fotó: Katinka the movie/Facebook)

A Katinka c. életrajzi dokumentumfilm készítői egyre nehezebb helyzetben dolgoznak, hiszen Katinka számára már semmi más nem létezik, csak az olimpia. Eszik, iszik, alszik és úszik, úszik, úszik, úszik, úszik rendületlenül. Óriási a nyomás Katinkán és a róla szóló dokumentumfilm stábján is. Tipp: Bántalmazások, rák és fia halála után a róla szóló dokumentumfilmben végleg elköszön rajongóitól Tina Turner

Katinka beköltözött a Margit-szigetre, hogy minden percét az úszásnak szentelhesse

 

Újra Iron Lady-üzemmódba váltott Hosszú Katinka, az úszáson kívül igyekszik mindent kizárni az életéből. A háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó a külföldi versenyekről újabb érmekkel gazdagodva érkezett haza, de már kizárólag a tokiói olimpiára koncentrál. A dokumentumfilm készítői mindent filmre vesznek, Katinka kulisszák előtti és mögötti életét is. A stáb tagjai testközelből tapasztalják, hogy a világklasszis úszófenomén hogyan fókuszál fizikailag és mentálisan egyre erőteljesebben, miként veti alá magát a nagy célnak.

Pálinkás Norbert, a dokumentumfilm rendezője elmondta, hogy a stáb maximálisan az úszónőhöz alkalmazkodik, hogy ne zavarják őt az olimpiára való felkészülésben. Próbálnak távolabb lépni, ugyanakkor muszáj a közelében is maradniuk. „Egy dokumentumfilm akkor jó, ha fizikailag és lelkileg is minél közelebb tud kerülni a főszereplőjéhez. Mi ebben a filmben közvetlen közelről szeretnénk mindazt megmutatni Katinkáról, amit egy kívülálló soha nem láthat.”

Két éve forog a Katinka életét bemutató dokumentumfilm

A stáb tagjai tudják, hogy jelenlétükkel potenciálisan zavarják Katinka felkészülését, de nem tehetik meg, hogy hátrébb állnak. Az egész dokumentumfilm célja, hogy bemutassák, hogyan éli meg Katinka érzelmileg ezt az időszakot. „Így nap, mint nap kötéltáncot járunk, próbáljuk fenntartani ezt a kényes egyensúlyt, ami egyre nehezebb lesz, ahogy telnek a hetek és közeledünk az olimpiához. Szerencsére Katinka minden értelemben nagyon profi, a kedélyállapota kiváló, oldott, laza, barátságos a stábbal is” – hangsúlyozza Pálinkás Norbert.

A következő oldalon megtudhatod, hogyan éli meg Hosszú Katinka a róla készülő dokumentumfilm forgatását és az olimpiára való felkészülést.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2