balatoni vécétérkép nyilvános mosdó balaton
(Fotó: Marcel Gnauk/Pixabay)

Hiánypótló összeállítás készült, aminek minden Balaton környékén nyaraló és a tó körül kiránduló örülni fog. Évekig tartó keresgélést és tesztelést követően Győrffy Árpád összeállította az ingyenes és fizetős balatoni mosdók listáját – olvasható a Balatontipp oldalon. Ezt se hagyd ki: Ott a helyed! Idén 10 napon keresztül vár a balatoni STRAND Fesztivál!

Nagy Balatoni Vécétérkép 120 nyilvános mosdóval

nagy balatoni vécétérkép
A Nagy Balatoni Vécétérkép – pirossal a fizetős, zölddel az ingyenes, halvány zölddel az adományt váró és szürkével a nem üzemelő vécék (Fotó: Balatontipp.hu)

Az illemhelyek kiválasztásánál alapvető szempont volt, hogy nyáron a kora délelőtti óráktól estig biztosítsák a szolgáltatásokat. A végleges listára 34 település több mint 120 illemhelye került fel. A vécék harmada fizetős, ezek használata 100 és 250 forint közé esik. Vannak továbbá a hivatalosan ingyenes, de „adományokat” váró mosdók, ahol becsületkasszát helyeztek ki. Végül vannak olyan illemhelyek, amelyek valóban ingyenesek, és nincs semmilyen külön késztetés rá, hogy adakozzon a használó.

ingyenes balatoni mosdók palloznak
A “Balaton Leglakályosabb Nyilvános Vécéje” díjas illemhely közös mosdórésze Paloznakon (Fotó: Győrffy Árpád)

Az összeállításért felelős portál Balatongyöröknek osztotta ki a Balatoni Vécékirály díjat, amelyet az önkormányzat évek óta egyedül működtet az év 365 napjában, napi 24 órában. A közvetlenül a Balaton-parton található mosdó kiváló minőségű és folyamatosan tisztán van tartva. A Balaton Leglakályosabb Nyilvános Vécéje díjat pedig a paloznaki önkormányzat főtéri vécéje érdemelte ki, amelyben a kimagasló tisztaság mellett még egy csokor virág is helyet kapott. Az ingyenes balatoni mosdók részletes, településekre bontott képekkel illusztrált listáját ide kattintva találod.

Balatoni programajánlók nyárra:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •