e.on töltők elektromos töltőpont
Az energiacég töltőit a drivE.ON alkalmazáson keresztül lehet igénybe venni; fotó: Freepik/prostooleh

Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé váló elektromos töltőit. Emellett a piacon egyedülálló megoldást is ajánl a vállalat az ügyfeleknek, akik nem csak alkalmanként, hanem kényelmesen havi elszámolással is fizethetnek majd a töltésért. Az energiacég a drivE.ON alkalmazás révén ügyfélbarát módon tervezhető töltést, a bevezetésre kerülő fizetési lehetőségekkel pedig rugalmasságot kínál. Az E.ON átlátható feltételeket kínál: 2020. november 24-től az AC töltők 49 Ft/kWh+4 Ft/perc, míg a DC töltők 57 Ft/kWh+11 Ft/perc bevezető áron lesznek elérhetők. A villanyautósok az energiacég töltőit a drivE.ON alkalmazáson keresztül tudják igénybe venni.

Mit tud a drivE.ON alkalmazás?

  • Az alkalmazásban láthatók, hogy melyek a szabad töltők, és azok fél órával a töltés megkezdése előtt kényelmesen le is foglalhatók.
  • Az applikációban megtalálható chatfunkcióval – Magyarországon egyedülálló módon – a felhasználók közvetlenül rákérdezhetnek és válaszolhatnak egymásnak, hogy ki meddig marad vagy mikor érne az adott töltőpontra. Az E.ON töltők helyszínein így nincs többé tanácstalan várakozás. A drivE.ON alkalmazással bárki könnyedén megtudhatja, hogy meddig használják a kiszemelt töltőt. Amennyiben az állomást már egy másik autós használja, értesítést lehet kérni az E.ON töltők felszabadulásáról.
  • Használat közben az alkalmazáson keresztül figyelemmel kísérhető a felvett energiamennyiség is. A töltés az E.ON töltők segítségével így könnyedén tervezhető, ez igaz a kiadásokra is. A felhasználók akár helyben, töltés után, akár havi elszámolással rendezhetik a töltési díjat, szabadon választhatnak. Ezt a lehetőséget nem csak az energiacég saját ügyfelei vehetik igénybe, hanem minden felhasználó számára elérhető lesz. Az árakról a felhasználók november 24-től az E.ON töltők pontjainál kihelyezett árlistáról, az applikációban és ezen az oldalon is tájékozódhatnak.
  • Az alkalmazás a chaten kívül is hasznos funkciókat nyújt a felhasználóknak. Térképes keresőjében mind az E.ON töltők, mind más szolgáltatók töltőállomásait megtalálhatják, a kiszemelt töltő megközelítéséhez navigációt vehetnek igénybe, még a töltőpontok műszaki paramétereiről is tájékozódhatnak.

A drivE.ON applikációban 2020. november 24-től lehetőség van kuponok és utalványok gyűjtésére és felhasználására. Kuponokat az E.ON-tól, utalványokat pedig az energiacég partnereitől kaphatnak a felhasználók.