Kezdőlap Style&Trend Gasztro Tepsis bundás kenyér, az örök kedvenc egészségesebb változata

Tepsis bundás kenyér, az örök kedvenc egészségesebb változata

(Fotó: Ízes Élet)

A bundás kenyér az egyik legjobb reggeli, ez nem vitás. Legyen szó a klasszikus sósról, vagy az édes french toast változatról (ennek receptjét itt találod), a bundás kenyér a reggelik koronázatlan királya. Tudtad, hogy létezik ennek a finomságnak egy egészségesebb, olaj nélküli változata is? Mutatjuk a tepsis bundás kenyér receptjét, amelyet sütőben készítünk el.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg tejföl
  • só, őrölt fekete bors
  • 40 dkg szikkadt kenyér
  • 4 szelet lapka cheddar sajt
  • 1 gömb (10 dkg) mozzarella sajt
  • 1 kis marék reszelt parmezán sajt

Tepsis bundás kenyér elkészítése

A tojásokat felverjük, kikeverjük a tejjel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk. A kenyeret felszeleteljük, a szeleteket keresztben kettévágjuk. Előkészítünk egy közepes méretű tepsit, kibéleljük sütőpapírral.

Csak néhány hozzávalóban tér el az eredeti recepttől (Fotó: Ízes Élet)

A kenyérszeleteket alaposan megmártjuk a tojásos keverékben. A felét egy rétegben, egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben (a legjobb, ha szépen kitöltik a tepsit), erre jön a cheddar sajt, majd a többi megmártott kenyérszelet. A tetejükre egyenletesen ráöntjük a maradék tejes keveréket, rátépkedjük a mozzarellát, valamint megszórjuk a reszelt parmezánnal. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Melegen, zöldségekkel tálaljuk.

Olykor-olykor megengedett a kalóriadúsabb ételek fogyasztása is, ezekre az alkalmakra tökéletes választás lehet a töltött sós bundás kenyér és a töltött édes french toast, ehhez a recepteket pedig itt találod. Ne feledd, nem csak a szikkadt kenyér, de a szikkadt, jobb napokat látott kalács is menthető, készíts belőle kalácspundingot!

Fotó: Ízes Élet