menetrend szerinti hajójárat
A hajók keddtől vasárnapig közlekednek 12 órától kétóránként indulnak 20 óráig (Fotó: BKK)

A Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében menetrend szerinti hajójárat indul a Duna Budapesti szakaszán. Június 4-től, péntektől kétóránként induló körjárattal utazhatunk a folyó belvárosi szakaszán. Ez azért is fontos, mert pár napja még úgy volt, hogy idén nyáron mellőznünk kell majd a Dunán való hajózás élményét.

Havi bérlettel ingyenes az utazás

A BKK és a MAHART együttműködésében június 4-től menetrend szerinti körjárattal utazhatunk a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Műegyetem–Bálna–Vigadó tér útvonalon. Hétköznapokon a közösségi közlekedési módok népszerű alternatívájaként is igénybe vehető a hajójárat, hétvégente pedig a hazai és külföldi turisták csodálhatják meg a folyóról Budapest nevezetességeit és páratlan Duna-parti panorámáját.

mahart duna hajójárat
A menetrend szerinti hajójárat fedélzetén a maszk viselése kötelező, de a védettségi igazolvány nem szükséges

A hajók keddtől vasárnapig közlekednek 12 órától kétóránként indulnak 20 óráig. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel. A menetrend ezen a linken érhető el. Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

A körjáraton keddtől csütörtökig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. Péntektől vasárnapig, illetve bérlettel nem rendelkező utasoknak 1000 forintos napijegy váltható. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. Nyitási akcióként az első hétvégén, azaz június 4-én, 5-én és 6-án, pénteken, szombaton és vasárnap BKK-bérletet is elfogadnak a hajón.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: BKK

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •