gyerekek nyár vakáció biztonság nógrádi gábor
(Fotó: pressfoto/Freepik)

Közeleg a várva várt vakáció, amikor gyerekek százezrei kerülnek ki a biztonságot adó iskola falai közül. A nyár azonban sok fejfájást okozhat a felnőtteknek, hiszen a munkába járó szülőnek kihívást jelent a gyerek elhelyezése, állandó felügyelete. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a gyerekek is fel legyenek készítve az őket érintő veszélyekre. Ebben nyújtanak segítséget Nógrádi Gábor színes-képes, iskolásoknak szóló oktató jellegű könyvei. Olvass tovább, és töltsd le a négy baleset- és bűnmegelőzési kötetet! Tipp: Tudd biztonságban a gyereket: szabályok a szünidőre

Nógrádi Gábor Papa és a három unoka könyvei a nyári időszak veszélyeit és azok elkerülését mutatják be játékosan, gyerekek számára is érthető módon. A Cakó Ferenc rajzaival gazdagon illusztrált könyvek négy fő témát dolgoznak fel: a biztonságos és felelősségteljes biciklizés, mobilozás, pénzhasználat, háztartási kisebb-nagyobb balesetek.

Nógrádi Gábor könyvei az alábbi linkekre kattintva tölthetők le:

nógrádi gábor papa és a három unoka

A fent említettek mellett a balesetmentes vakációhoz hozzátartozik a KRESZ elsajátítása is, amit érdemes minél korábban elkezdeni. Ebben szerencsére számos módon akad segítségünk, az egyik ilyen a digitálisan is elérhető Közlekedő kisokos, amiről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben. A közúti közlekedés alapjait leghatékonyabban pedig az ország számos KRESZ-parkjában tanulhatják meg a fiatalok, ami nem utolsó sorban remek hétvégi program is lehet az egész család számára. A közlekedési lámpák, táblák és vasúti átjárók, na, meg az elektromos töltők között játék a tanulás.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •