szexellenes ágy olimpia
(Fotó: @Paulchelimo/Twitter)

A koronavírus-járvány idején megrendezésre kerülő nyári olimpia számos dologban eltér az eddigi nyári játékoktól. A kötelező maszkviselés és távolságtartás nem meglepő, azonban a papírágyak már annál inkább. A sportolók szerint az ökobútorokkal akarják megakadályozni a covid idején tiltott légyottokat, a szervezők tagadnak. Tipp: Pár nappal az olimpia előtt több sportoló is koronavírusos lett

Környezetbarát szexellenes ágyak és az olimpia

újrahasznosított kartonpapír ágy
(Fotó: Akio Kon/The New York Times)

A tokiói olimpiára érkező sportolókat nem mindennapi látvány fogadja, amikor elfoglalják hivatalos szálláshelyüket. Az olimpiai faluban található hotelszobákban az ágyak, a környezettudatosság jegyében ugyanis újrahasznosított kartonpapírból készültek. Egyes sportolók szerint azonban éppen azért készültek a szervezők papírágyakkal, hogy így akadályozhassák meg a covid miatt nemkívánatos légyottokat. Szerintük ugyanis a kartonágyak teherbírása ezt nem teszi lehetővé. A szexellenes ágyak mítosza rövid idő alatt bejárták a közösségi oldalakat, a szervezők szerint viszont az egésznek nincsen valóságalapja, őket csupán a környezetbarát megoldások vezérelték. Ezt se hagyd ki: Megnyílt az olimpiai falu Tokióban. Mutatjuk, hol töltik majd idejük nagy részét az olimpikonok

Rhys McClenaghan, ír tornász is álhírnek nevezte a dolgot, szerinte a papírágyak simán kibírnak akár egy nagyobb hancúrt is, amit egy gyors ugrálással bizonyított.

Az újrahasznosított kartonpapírból készült ágyak egyébként valóban meglepően strapabírók. A japán Airweave cég közleményében azt állítja, hogy a moduláris, teljesen személyre szabható papírágyak erősebbek, mint a fából vagy acélból készült darabok, akár 200 kg-t is elbírnak. Ez is érdekelhet: Legyen dohányzóasztal vagy cicaház az új tévéd csomagolásából!

A tokiói olimpia szervezői számára a legnagyobb kihívást mindenképpen a fertőzésveszély minimalizálása adja, amit a japán szervezők érthetően nagyon komolyan vesznek. A versenyzőknek például saját maguknak kell majd nyakukba akasztaniuk az elnyert érmeket. Az olimpiai tisztviselők továbbra is jobban szeretnék, ha a sportolók egyedül töltenék az éjszakáikat Tokióban, és mindenhol megtartanák a szükséges távolságot egymástól. A biztonsági intézkedéseket felvázoló játékkönyv azt tanácsolja az olimpiai résztvevőknek, hogy „kerüljék a fizikai érintkezés szükségtelen formáit, például az öleléseket, az ötösöket és a kézfogásokat”.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:

Forrás: The New York Times

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •