szlovénia síelés
(Fotó: Matic Klansek Velej/Slovenia Tourist Board)

A magyarok többségének nem Szlovénia jut eszébe elsőként a külföldi síelés tervezésekor. Pedig a szomszédos országban számos hóbiztos terep és izgalmas program várja a kezdő és tapasztalt sízőket, ráadásul ettől a héttől már nem kell védettségi igazolás a szolgáltatások igénybevételéhez. Témába vág: Újra nyit Szlovákia: itt az ország 3 legjobb sípályája

1. Családbarát sícentrumok

Szlovénia a kis, barátságos síközpontok országa. Az itteni síelés egyik vonzereje, hogy a rövid távolságok miatt egy órán belül át lehet érni egyik síterepről a másikra, így egy napon akár több síközpontot is kipróbálhatunk. Ezt megkönnyíti, hogy a „Ski Pass Slovenia” különféle változatai az összes síterepre érvényesek.

ausztria karintia síelés
(Fotó: wavebreakmedia_micro/Freepik)

Mindenhol találni kezdők és haladók számára alkalmas jól karbantartott pályákat, a gyerekekről pedig számos síiskola és több nyelven beszélő síoktatók gondoskodnak. A sícentrumokban az alpesi sízők mellett a snowboardosok, sífutók, szánkózók és sítúrázók is számtalan lehetőséget találnak.

2. Kiemelten fontos a biztonság

A pandémia árnyékában minden szlovén síközpont különös figyelmet szentel a technikai és egészségügyi biztonságnak. Többségük a Green & Safe felelős utazási szabványokat követi, ami azt jelenti, hogy a szigorú higiéniai előírások mellett a fenntarthatóságra is nagy gondot fordítanak. Indulás előtt érdemes tájékozódni a hatályos Covid-intézkedésekről. Tipp: Ha csak 3 napod van, de a legtöbbet akarod kihozni belőle, akkor irány Szlovénia!

Ha érdekel, hogy Szlovénia jelenleg milyen feltételekkel látogatható, kattints a következő oldalra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2