Nyaralás
Gyermekkel utazol? Akkor nézd meg összefoglaló segédletünket! (fotó: pixabay)

Az előzetes hírek alapján hamarosan érkezik az EU-s védettségi igazolvány. Ez pedig egyet jelent a szabad nyaralás nyújtotta lehetőséggel. Nem csoda hát, hogy minden ország jó előre jelezni kezdete, milyen beutazási feltételekkel várja a kisgyermekkel érkező családokat. Mutatjuk, hogy a gyerekekre milyen szabályok vonatkoznak a koronavírus által nehezített nyaralás során.

Nyaralás a koronavírus idején

Mielőtt útnak indulna a család, és lázas pakolásba kezdenénk, érdemes újból tájékozódni, hogy valóban érvényben vannak-e még az alábbi beutazási előírások. Számos tagország ugyanis a mai napig használja a színekkel történő jelzést, amely az adott ország járványügyi helyzetét hivatott jelölni. A csökkenő tendenciának köszönhetően így elképzelhető, hogy a nyári időszakban sok helyen megszűnik a kötelező negatív teszt és karantén előírás. Mindenesetre, most vegyük sorra a jelenleg érvényben lévő szabályokat! Ha pedig a határnál sem szeretnél várakozni, akkor ez neked szól: Itt a BorderWatcher alkalmazás, amellyel elkerülheted a határon a várakozást
Nyaralás
(fotó: pixabay/sasintL)

Ausztria

A negatív teszteredménnyel érkező turisták esetében is szükséges 48 órán belül antigén tesztet bemutatni, vagy pedig 72 órán belüli PCR tesztet végezni. Ha nem ezzel az igazolással érkeznénk, akkor sincs baj, a lényeg, hogy a határátlépést követő 24 órán belül mutassuk be. Ez az előírás azonban nem vonatkozik a 10 évnél fiatalabb gyerekekre. 10 és 18 év között azonban, akik nem rendelkeznek oltási, vagy védettségi igazolvánnyal, szintén tesztet kell végeztetniük. Ha pedig Ausztria lesz a nyári úticélod, akkor ezeket a nemzeti parkokat ne hagyd ki: 5+1 lélegzetelállító nemzeti park Ausztriában, amit neked is látnod kell

Belgium

A Belgiumba érkező külföldiektől jelenleg 72 óránál nem régebbi PCR-teszt eredményt kérnek. Ez alól kivételt képeznek azok, akik Belgium területén lakóhellyel rendelkeznek, vagy a tartózkodási helyük Belgiumban van. A kritérium nem vonatkozik a 6 évnél fiatalabb gyerekekre, ám 18 éves korig negatív teszt eredményt kell bemutatni.

Bulgária

A belépéshez 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt szükséges. De elfogadnak 48 óránál nem régebben kiállított, hivatalos szerv által is jóváhagyott antigén gyorstesztet is. 5 éves korig a gyerekeknek erre azonban nincs szükségük, de a 18 éven aluliak csak tesztelés után léphetnek be az országba.

Ciprus

12 éves kor alatt nem áll fent semmiféle tesztelési kötelezettség, ami a gyerekeket illeti.

A további országokat a következő oldalon találod!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4
5