osztrák nemzeti parkok ausztria nemzeti parkjai
(Fotó: Stefan Leitner/Nationalparks Austria)

Ausztria nemzeti parkjai változatos tájaival izgalmas kalandot nyújtanak minden korosztály számára, a kínálat a Duna árterétől az ország legmagasabb csúcsáig terjed. Többek között vad- és madár megfigyelések, vadvízi evezés, hegymászás, fotós és egyéb kreatív workshopok várják egész évben az természetbe vágyókat. Inspiráció és úti cél ötletek a koronavírus-járvány utáni időkre.

1. Zöld vadon a Duna mentén

A Bécstől egész Alsó-Ausztrián át húzódó Donau-Auen Nemzeti Park célja Közép-Európa egyik utolsó érintetlen ártéri vidékének a megőrzése.

osztrák nemzeti parkok
(Fotó: Stefan Leitner/Nationalparks Austria)

Aki önállóan szeretné megcsodálni a tavaszi természetet a Donau-Auen Nemzeti Parkban, annak érdemes egy kirándulást tennie az úgynevezett Lobau strandon, a bécsiek kedvelt pihenő- és kirándulóhelyén. Nád és erdő veszi itt körül a Duna mellékágait, amelyek partján számos hódrágta, kidőlt fa látható. 

A folyón lefelé, Alsó-Ausztriában érdemes felkeresni a Stopfenreuther Au ártéri erdőt. A nemzeti park bölcsőjének számít és érintetlen természeti környezete lenyűgöző. Számos orchideafaj virágzik itt tavasszal. A vízen szürke gémek, nagy kócsagok, kis vöcskök és vízi tyúkok láthatók.

Ha további jalandokra vágysz Alsó-Ausztriában, akkor nézd meg beszámolónkat: Ha sportos hétvégére vágysz, akkor irány Alsó-Ausztria!

Ausztria legjobb nemzeti parkjai a következő oldalon is.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4
5
6