A koronavírus-járvány hőseinek énekel a magyar popszakma – VIDEÓ

Egy újabb magyar dal mondanivalója nyert új értelmet a koronavírus-járvány miatt. Múlt héten Varga Miklós Európa című dalának átírata, az Európa 2020, a remény himnuszának mondanivalója hatotta meg az internetezőket. Ezúttal pedig az LGT egyik legismertebb slágerén, a Neked írom a dalt új változatán a sor. A slágert több tucat magyar zenész énekelte fel azért, hogy egy emberként mondhassanak köszönetet a járvány legnagyobb hőseinek.

A Presser Gábor által írt legendás LGT-dal új változata most azoknak szól, akik jelenleg is a koronavírus-járvány frontvonalán tevékenykednek. Azoknak az orvosoknak, nővéreknek, tanároknak, bolti eladóknak és mindenki másnak, akik feszített tempóban, éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy ezekben az embert próbáló időkben se álljon meg az élet az országban.

Te, aki nappal a dolgodat végzed…

A produkció résztvevői az alábbi üzenettel mondanak köszönetet: “A miénk a hála szava: köszönjük! Köszönjük a munkát mindazoknak, akik ma gyógyítanak, beteget ápolnak, tanítanak, a kereskedelemben dolgoznak, vezetnek, embert, árut és csomagot szállítanak, akik őrzik a rendet és vigyáznak ránk, akik tájékoztatnak, és akik most értünk tesznek, talpon vannak… Mi a legtöbbet azzal segítünk, hogy otthon maradunk, és a zene hídjával kötünk össze mindenkit, aki velünk együtt segítene.”

… és embert gyógyítasz és gyereket tanítsz…

A szívmelengető produkció 43 hazai énekes, köztük természetesen az LGT tagjai, Presser Gábor és Karácsony János közreműködésével jött létre. A kialakult helyzetet mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy maguk az előadók is saját otthoni karanténjukból vették fel a rájuk eső sorokat. A videó a mára már szokásossá vált felhívással ér véget, amit nem lehet elégszer ismételni. Ez nem más, mint a #maradjotthon. Egyrészről saját, szeretteid és mások védelmében, valamint azokért, akiknek maga a dal is szól, a járvány hőseiért.

… Neked írom a dalt! Neked énekelek!

A produkcióban a következő magyar művészek vettek részt: Karácsony James, Pátkai Rozina, Kontor Tamás, Sztevanovity Zorán, Varga Livius, Heincz Gábor Biga, Dorozsmai Blanka, Dér Heni, Péter Szabó Szilvia, Dallos Bogi, Puskás Peti, Nagy Sándor, Csemer Boglárka Boggie, Veréb Tamás, Nági, Sipos Péter, Sipos Tamás, Fehérvári Gábor Alfréd Freddie, Tompos Kátya, Veres Mónika Nika, Bereczki Zoltán, Kökény Attila, Horváth Boldi, Pál Dénes, Molnár Tamás, Ember Márk, Lola, Cserpes Laura, Peter Sramek, Gömöri András Máté, Oláh Gergő, Csobot Adél, Völgyesi Gabi, Kocsis Tibor, Wolf Kati, Tóth Gabi, Tóth Vera, Balanyi Szilárd, Polyák Lilla, Pély Barna, Nagy Betti, Horváth Charlie és Presser Gábor

Forrás: YouTube