„Ezért kérlek, mentsük meg őt, a vén Európát, a megtört nőt!” A mindenki számára ismerősen csengő dal most új köntösben jelent meg. Az Európa 2020 a klasszikus Varga Miklós Európa című slágerének felújított változata, aminek szövegét Nagy Szilárd és Ragány Misa a kialakult helyzetnek megfelelően írta át. A dal, bár Európáról szól, az új változat most nem csak az öreg kontinensnek, de az egész világnak üzeni: tartsunk ki és fogjunk össze, mert együtt legyőzhetjük ezt a láthatatlan ellenséget!

Az összefogás és a remény dala

Az átírt sorok talán még soha nem voltak aktuálisabbak. A dalszerzők „A remény himnusza” üzenetében újragondolták a nagy klasszikus dalt, aminek új szövegét a kontinensünket sújtó koronavírus-járvány motivált.

Nagy Szilárd célja, hogy az Európa 2020 című dalban megfogalmazott üzenete, miszerint a felelős magatartás és az összefogás szükségessége most létszükség, minél több emberhez eljusson.

A mű másik előadója, Ragány Misa szerint sikerült a régi slágert felfrissíteni, de egyben megtartani az eredeti szellemiségét és mély üzenetét, amely megérinti a hallgatót. “Igyekszik csillapítani a bennünk rejlő félelmeket, hittel és jóakarattal pedig bíztat mindannyiunkat. Soraiból mindvégig kicseng a reménykedés és a szép jövő képe.”

A klipben egyébként feltűnik a dal eredeti szerzője, Varga Miklós is, aki elárulta, szívesen támogatta leghíresebb dalának megújítását. „Szilárdot ismerem, mint érzékeny művészt, mint komoly üzletembert és ifjú családapát. Tudtam, hogy jó kezekbe adom ezt a számomra fontos dalt. Ebben a kritikus helyzetben hitelesen és új tartalommal frissítették meg a dalt. Büszke vagyok az alkotásukra és kívánom, hogy valóban a remény himnusza legyen az Európa 2020.”

Forrás: YouTube