mit eszik az orszag házi sütemény
(Fotó: miteszikazorszag.hu)

Mely házi sütemény kerül leggyakrabban a vasárnapi asztalokra a magyar otthonokban? Melyik hazai édesség hódít a Z generáció körében Budapesten, és milyen desszerttel lepik meg unokáikat legszívesebben a vidéki nagyszülők? Ezekre a kérdésekre keresi a választ egy új felmérés. Mutatjuk, hogyan szavazhatsz te is. Ezt se hagyd ki: 3 színes smoothie bowl recept a szürke őszi napok ellen

A Mit eszik az ország? online gasztrofelmérés-sorozat a magyaros kedvencek és a grill klasszikusok után ezúttal a titkos családi süteményrecept-gyűjtemények nyomába ered és arra kíváncsi: vajon mi Magyarország kedvenc házi süteménye?

Kókuszkocka, zserbó esetleg Fanta szelet? Neked melyik a kedven házi süteményed?

A november 30-ig zajló kutatás résztvevői 60 közkedvelt magyar édesség közül választhatják ki TOP10 kedvencüket a megújult www.miteszikazorszag.hu oldalon, ahol nemcsak egy letisztult, a korábbinál felhasználóbarátabb szavazófelület, de táplálkozási tanácsok, süteményreceptek és számos tipp is várja őket.

torta hobbicukrászok
Szavazz te is, és segíts eldönteni, hogy mi lesz a favorit házi sütemény (Fotó: lookstudio/Freepik)

„Nem hagyhatjuk ki a Mit eszik az ország? felmérésből a süteményeket! Szeretjük az édességeket, ezt tudjuk, de vajon melyik lesz a kedvenc? Tipikus karácsonyi süti nyer majd, vagy az olyan nagy hazai klasszikusok közül kerül ki a győztes, mint a Somlói galuska? Esetleg egy krémes-töltött édesség lesz a befutó? Nekem nagyon furdalja az oldalamat a kíváncsiság! Szavazásra fel!” – buzdít Ratkai Krisztina, a Mit eszik az ország? kutatást elindító gasztrokiadványok főszerkesztője.

Tudtad, hogy a Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét idén a solymári Hesz Rita nyerte meg a Mákos-fehércsokis almatorta elnevezésű alkotásával. A díjazott alkotásokat ide kattintva találod.

Amíg kiderül, hogy mi az legnépszerűbb házi sütemény, addig próbáld ki az alábbi finomságokat is: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •