filmes autók mercedes benz autós üldözés
(Forrás: IMDB)

Az már biztos sokaknak feltűnt, hogy hollywoodi filmekben előszeretettel használnak európai autókat egy főhős vagy éppen mellékszereplő vagyonának szemléltetésére. Ugyanis az Egyesült Államokban, de a világon lényegében bárhol, az olyan német autómárkák, mint a BMW, az Audi vagy a Mercedes-Benz márkák egyet jelentenek a luxusnak azon fokával, amikor valaki vagyona már az amerikai luxusautókon is túlmutat.Cikkünkben most azokat a hollywoodi filmeket vesszük górcső alá, amelyekben Mercedes-Benz autómodellek kaptak szerepet . Legyen szó autós üldözésről, robbanásról vagy éppen egy vígjáték klasszikusról, a Mercik mindegyikben megállták a helyüket.

1. Hé haver, hol a kocsim? (2000)

1999 Mercedes-Benz SL 500 (R129)

Ez a kultklasszikus vígjáték lényegében éppen egy autóról szól, de nem egy Mercedesről, hanem egy lepukkant Renault Le Car-ról, amelyet a főszereplőknek, Ashton Kutchernek és Seann William Scottnak egy átmulatott éjszakán sikerül elhagyniuk. A két idióta srác a kalandjaik során egy Mercedes-szel viszont egy menőautó-versenybe keverednek, mégpedig nem mással, mint a ’80-as és a ’90-es évek legtöbb romantikus könyvborítójának sztárjával, Fabioval.

2. A zöldfülű

1990 Mercedes-Benz 500 SL (R129)

Ez a zsarus film éppen egy autólopást kivizsgáló rendőrpárosról szól, Clint Eastwooddal és Charlie Sheennel a főszerepben. Mercedes-szempontból az alábbi autóval-az-épületből-kiszáguldó-robbantós rész viszi a prímet. Eastwood karaktere még meg is jegyzi, hogy az autó micsoda remek mérnökmunka eredménye.

3. Hantaboy (1997)

1996 Mercedes-Benz SL 500 (R129)

Mindenki kedvenc komikusa, Jim Carrey egy karrierista ügyvédet játszik, aki fiának valóra vált születésnapi kívánsága miatt képtelen hazudni. A karakter felszínes, csak a külsőségek érdeklik, ezért nem meglepő, hogy autójának is egy menő Mercedest választottak.

4. A szállító (2002)

1991 Mercedes-Benz SEL (W140)

Ez a Jason Statham film lényegében csak és kizárólag a menő autókról, és az autós üldözésekről szól. Ezért nem is meglepő, hogy a főszereplő rögtön egy Mercedes S-osztály elkötésével indítja a bulit. Statham karaktere nem maradt márkahű, hiszen a film további részeiben már kizárólag Audikat vezet.

A következő oldalon további filmes autók találhatók.

1
2
3