Törőcsik Mari
(forrás: wikipedia.org)

Hosszas betegeskedés után, péntek hajnalban meghalt Törőcsik Mari.

Újabb színészlegenda távozott

Életének 86. évében érte a halál Törőcsik Marit. A színésznő hosszas betegeskedés után, péntek hajnalban örökre távozott. A háromszoros Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla díjas, érdemes és kiváló művészt a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának halálhíre az egész országot megrendítette. Egy újabb legenda, a színjátszás újabb meghatározó szereplője távozott. Számos pályatársa, politikus és neves személy is részvétét fejezte ma ki.

A Nemzeti Színház mély fájdalommal tudatja, hogy ma hajnalban hosszú betegség után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik…

Közzétette: Nemzeti Színház – 2021. április 15., csütörtök

Haza már nem tudott menni Törőcsik Mari

Törőcsik Mari tüdőgyulladás miatt került kórházba, hat héttel ezelőtt. Néhány hete még úgy nyilatkozott a színésznő, hogy jobban érzi magát és az eredményei is javulnak. Sajnos azonban a várt javulás mégsem következett be, Törőcsik Mari már nem tudott hazatérni szeretett otthonába.

Törőcsik Mari
Törőcsik Mari a Körhinta című filmben (forrás: wikipedia.hu)

A színészlegenda 2018-ban arról nyilatkozott, hogyan szeretné, ha majd temetését intéznék. Erről Bérczes László beszélgetőkönyvében számolt be részletesen. Egyetlen egy vágya volt csupán: a túloldalon találkozni mindennél jobban szeretett férjével, Maár Gyulával. A kérését a következőképpen tolmácsolta a magyar színészlegenda:

“Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája.”

A Nemzeti Színház Hajóorrában felállított emlékhelyen mindenki leróhatja tiszteletét ezen a héten, minden nap 10 és 21 óra között.

További sztárhíreinket itt éred el: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •