Dacia logó
(fotó: Dacia/Facebook)

Merőben más formavilággal és stílussal érkeznek mostantól a Dacia modellek. De a változás nem a járművek megjelenésében sejlik fel, hanem a márka logójának a megjelenésében. Mutatjuk milyenné változik az elkövetkező hónapok során az autógyártó márkajelzése.

Fiatalos és modern az új Dacia logó

Nem csupán az autókon megjelenő márkajelzés, de a kereskedések felirata is megkapja a legújabb Dacia logó küllemét. A stílusváltással az autógyártó azt szeretné megmutatni, hogy anélkül is lehet megbízható, izgalmas autókat gyártani, hogy a vásárlónak hatalmas összegeket kelljen fizetni. Az új logó egyszerre testesíti meg a jövőt, a modernitást valamint a környezetvédelem iránti elkötelezettséget.

A messziről “X” betűnek tűnő jelzés tulajdonképpen nem más, mint a D és C betű tükörképe. A láncszerű összefonódásuk pedig a márka megbízhatóságára, robusztusságára utal. Ez az úgymond nonfiguratív váltja fel a korábban megszokott Dacia feliratot az autók elején és hátulján. A szemfüles Dacia rajongók ezt az újdonsült megjelenést már biztosan észrevették a nem olyan rég bemutatott Dacia Bigster Concept-en.

2021 dacia bigster
Elképzelhető, hogy a Bigsterről már az évtized közepéig lerántják a leplet

Az új logó színeiben is megváltozik. Az eddig megszokott kék-ezüst színt egy khaki zöld megjelenésre váltotta a márka. Állításuk szerint a kiválasztott árnyalat a környezetet, a természet fontosságát hangsúlyozza. Ezzel egy időben felhívja a figyelmet a világ megóvására is. A Dacia szerint a későbbiekben a márkajelzést különböző színekben is megjelentetik, amelyek egyértelműen azonosítani fogják, milyen technológiai szintet visel a modell. A legutóbbi Dacia modellt nekünk is volt szerencsénk tesztelni, amelyet itt olvashatsz: Az új Dacia Sandero: egy jól összerakott autó megfizethető áron – Teszteltük!

Dacia logó
Az új logó a jövő és környezet foglalja össze (fotó: dacia/Facebook)

Az új megjelenést fokozatosan kívánja bevezetni a vállalat. Első ízben a reklámokban láthatjuk majd, következő évtől pedig már a kereskedések is az új arculati elemet fogják használni. Ugyanezen évben azonban már a modelleken is lecserélik a régi logót.

További autóshíreinket itt találod: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •