2021 dacia bigster
Elképzelhető, hogy a Bigsterről már az évtized közepéig lerántják a leplet

Teljesen új platformra épülő SUV-on dolgozik a Dacia. A Bigster első látványterveit már közzé is tették. Meglepetésként a Lada is beszáll az együttműködésbe.

Hogy kerül a Renault és a Lada egy platformra?

A francia – orosz szövetség egy új SUV, a Bigster kapcsán kapott nagyobb sajtóvisszhangot, amely a Dacia formavilágát hivatott egyesíteni a Lada Niva terepjáróképességeivel. A Bigster koncepciója olyan hatást kelt, mintha a Dustert szögletesítették volna. A hűtőrácson Y-alakú LED-fények azonban teljesen egyedi karakterrel ruházzák fel a SUV-ot. Egyszerű vonalvezetése és robusztus karosszériája előrevetíti egy masszív, akár katonai használatra is alkalmas terepjáró megalkotását. A sötétzöld tónusú fényezés jól passzol az autó felfedező, terepjárós jellegéhez is.

A Bigster teljesen sallangmentes

Nincsenek rajta krómdíszek, vagy alumínium utánzatú elemek. A Dacia emellett azt tervezi, hogy csak feldolgozatlan, újrahasznosított műanyagokat fognak felhasználni a külső borításokhoz. Nemcsak a megjelenése, hanem a hajtáslánca is előremutató lesz a Bigsternek: a Renault stratégiájának megfelelően hibrid, vagy tisztán elektromos hajtást fog alkalmazni. Az új SUV várhatóan a Renault-Nissan-Mitsubishi együttműködés keretében kifejlesztett új CMF-B platformot fogja használni, amely költséghatékony és sokoldalú megoldás lehet a Dacia és Lada számára. A korábban alkalmazott 4 különféle platformról áttérhetnek mindössze egy platform alkalmazására.

2021 Dacia Bigster Concept
A korábban alkalmazott 18 féle karosszéria típus helyett immáron elegendő lesz 11 félét építeni az ügyfelek igényeinek kielégítésére

„A Dacia marad Dacia; mindig megbízható, hiteles és a legjobb ár-érték arányú ajánlatokat kínálja az okos vásárlók számára” – mondta Denis Le Vot, a Dacia és a Lada márkákért felelős vezető. A Bigstert elsősorban a C-szegmensű járművek piacára szánják, de az árazás tekintetében továbbra is igyekeznek megmaradni a talaj közelében. A 4,6 méter hosszú jármű piaci bevezetésével kapcsolatban egyelőre nem árultak el részleteket. Annyi azonban bizonyos, hogy idén érkezik az új Sandero, Logan, valamint az elektromos Dacia Spring. 2025-ig pedig további 3 új modell érkezése várható.

Forrás: Netlízing

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •