Leggyorsabb hétköznapi autó
(fotó: pixabay/sumanley)

Sok vezető számára az autó csupán a hétköznapi ügyintézés eszköze. Akadnak azonban olyanok, akik hobbit, vagy akár szenvedélyt látnak a négykerekű járművekben. A gyorsaság iránt rajongók szinte biztosan az utóbbi mellett tennék le a voksukat, ám magas vételáruk miatt ezek a modellek gyakran csak álmok maradnak. Ha azonban te is kedveled a száguldást, de költséghatékonyan szeretnél egy gyorsabb járműhöz jutni, akkor böngészd végig összefoglalónkat. Mutatjuk, melyek a leggyorsabb hétköznapi autó modellek!

KIA Stinger

A KIA Stinger már formatervezését tekintve is valódi sportautó. A hosszú motorháztető, a rövid első kiszögellés, a nagy tengelytáv és az alacsonyan fekvő utastér mintha már első ránézésre is csak azt kiáltaná: ezt az autót bizony arra tervezték, hogy menjen, mint a villám. A Stinger volánja mögé ülve sem kell majd csalódnod, hiszen a teljesítményben nincs hiány. A hibátlan vezetési élményről és kiváló biztonságról már nem is beszélve. Használt állapotban már 11 millió forintért haza vihetjük, újonnan pedig 18 millió forintért lehet a tulajdonunkban a szuperjárgány. A legizmosabb teljesítménnyel felszerelt motorja pedig 368 lóerőre képes. Az autó akár városi forgalomban, akár autópályán történő közlekedéshez is kiváló választás.

Kia Stinger GT Szebeni Katalin autóteszt
Kia Stinger GT

Mazda MX-5

A Mazda MX-5 igazi lélegzetelállító modell. Formatervezése pontosan olyan, ami az embereknek először beugrik, ha valaki azt mondja, hogy sportautó. Négyhengeres motorjában ugyan mindössze 181 lóerő lakozik, ám könnyű futóművének köszönhetően rengeteg lendület és energia rejlik benne. Amennyire gyors az autó, ugyanannyira kényelmes és biztonságos is. Arról az élményről pedig már nem is beszélve, amit a nyitott tető és a hűvös fuvallat jelent a nyári forróságban. Akármennyire is hihetetlen, de egy régebbi kiadást már 3 millió forintért is megvásárolhatsz. Ha azonban új típust szeretnénk, akkor 9 milliós alapárral kell számolnod. A modell minket is lenyűgözött, a tesztet itt olvashatod el: Mazda MX-5 RF: a legstílusosabb élményautó

Mazda MX-5 RF Takumi 2020 teszt
Mazda MX-5 RF Takumi

A lista a következő oldalon folytatódik!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2