Patricia Petibon operaénekes
Patricia Petibon mintegy negyedszázados pályafutása alatt a szoprán fach legsokoldalúbb előadói közt vált ismertté, akiknek gazdag repertoárja a barokktól a kortárs zenéig terjed (Fotó: Nagy Attila/Opera)

A Magyar Állami Operaház Adódjatok össze! jótékonysági napjának keretében szervezett szabadtéri sztárgáláján a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért számára gyűjtöttek. A BMW Group Magyarország támogatását élvező rendezvényen a kivételes francia koloratúrszoprán, Patricia Petibon és a legkeresettebb amerikai bel canto tenor, Lawrence Brownlee koncertjét is élvezhette a közönség. Ez is érdekelhet: Minden eddiginél izgalmasabb évaddal készül a Nemzeti Filharmonikusok társulata

A gálaesten 3 millió forint gyűlt össze

A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházának parkjában megrendezett koncert első felében ezúttal is magyar művészeké volt a főszerep, akik Bizet, Erkel, Gershwin, Mozart, Puccini, ifj. Johann Strauss és Verdi népszerű operaslágereivel várták a közönséget.

magyar állami operaház gálaest koronavírus árváiért alapítvány
Lawrence Brownlee, a lírai tenor visszatérő vendége az Egyesült Államok és Nyugat-Európa vezető operáiban. Az örökké fiatalos díva rugalmas, gazdag díszítésekre alkalmas hangjával Barcelonától Bécsig a legrangosabb operaházakban és a legváltozatosabb szerepekben bizonyított

Az est második felében világsztárok léptek színpadra: Patricia Petibon és Lawrence Brownlee közös koncertjén a művészek ízelítőt adtak legkedvesebb szerepeikből. Elhangoztak többek közt a Faust, Az ezred lánya, a Rigoletto, a Traviata és Massenet Manonjának részletei, emellett az énekesek európai és amerikai szerzők dalaiból is válogattak.

A gálakoncert alkalmat adott arra, hogy az Opera társadalmi felelősségvállalása jegyében a Regőczi Alapítvánnyal partnerségben felhívja a figyelmet a koronavírus-járvány árváinak támogatására. A sztárgálán végül hárommillió forint adomány gyűlt össze.

Lawrence Brownlee
A bársonyos hangjával az Atlanti-óceán mindkét partján sikert sikerre halmozó Lawrence Brownlee 2002-ben a Virginiai Operában debütált A sevillai borbély Almaviva grófjaként, mely szerep csakhamar védjegyévé vált, csaknem 20 éves pályafutása során a New York-i Metropolitantől a Bécsi Állami Operaházig több rangos dalszínházban megformált

A BMW Group Magyarország a BMW Art&Culture programja keretében 2015 februárjában csatlakozott az Opera intézményi partnereinek sorába, kizárólagos autóipari partnerként. A sztárgála külföldi fellépőit, Patricia Petibon koloratúrszopránt és Lawrence Brownlee tenort magyarországi tartózkodásuk során egy BMW X5 45e plug-in hibrid, illetve egy BMW 740d xDrive modellel szállította a BMW Group Magyarország.

Az alábbi cikkeink is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •