Kimi Räikkönen visszavonul a Formula 1-től.
(Fotó: Kimi Räikkönen/Instagram)

Kimi Räikkönen húsz év versenyzés után úgy döntött, hogy a 2021-es szezon végén visszavonul a Forma 1-től. A hírt a finn versenyző saját Instagram-oldalán jelentette be. Tipp: Így nyaralnak az F1-es pilóták: jachtoznak, bicikliznek, buliznak

Kimi Räikkönen visszavonul, ez az utolsó F1-es szezonja

“Ennyi, ez a vége. Ez lesz az utolsó Forma 1 szezonom. A téli F1-es szünetben döntöttem így, és nem volt könnyű, de ideje új dolgokat kipróbálni. Attól függetlenül, hogy a szezon még mindig tart, meg szeretném köszönni a családomnak, a csapatomnak, mindenkinek, aki a a pályafutásom alatt támogatott engem, de különösen a rajongóimnak. Lehet, hogy a Forma 1 nekem itt véget ér, de annyi minden van az életben, amit meg szeretnék tapasztalni, ki szeretnék próbálni.” Kimi elmondta, hogy elsősorban a családjára szeretne koncentrálni, hiszen már elmúlt az az idő, amikor a versenyzés a legfontosabb a számára. „Az apaság teljesen megváltoztatott, sokkal többet aggódok, mint azelőtt. Nagyon hiányzik a családom, amikor nincsenek velem. A jövőben szeretnék sokkal több időt tölteni feleségemmel és két gyermekünkkel, akiktől túl sokat voltam távol. Szeretném látni, ahogy felnőnek és nem kimaradni az életük fontos pillanatiból.”

A finn versenyző 42 éves lesz a szezon végén, ezzel jelenleg ő a legidősebb F1 pilóta, megelőzve a 40 éves Fernando Alonsót, aki Kimi Räikkönen legnagyobb riválisa volt a 2000-es években. Karrierjét 2001-ben kezdte a Saubernél, majd 2019-ben visszatért ehhez a csapatához. Azóta a szervezet megváltoztatta nevét Alfa Romeóra.

“The Iceman”, ahogy sokan hívják, a Sauber-től a McLaren-hez ment, majd később a Ferrarihoz, ahol 2007-ben megnyerte a F1 bajnokságot. Ezután egy két éves szünetre vonult, majd 2012-ben visszatért a Lotus-hoz. Itt két évet töltött el, majd újra visszatért a Ferrarihoz. Legutolsó győzelmét a 2018-as Amerikai Nagydíjon szerezte meg.

Győzelme után a következő szezonban átment az Alfa Romeo-hoz, ahol összetársult Antonio Giovinazzi-val. Kimi bejelentése óta az Alfa még nem közölte, hogy kik lesznek a 2022-es versenyzői.

Kimi Räikkönen Forma 1-es pályafutása során összesen 344 nagydíjon vett részt, amiből 21-et megnyert, 103-szor dobogós volt és 18-szor pole-pozícióból indult. Mindezek ellenére jelenleg csak a 17. helyen szerepel a ranglistán.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek:

Forrás: Motor Authority

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •