Fernando Alonso
Fernando Alonso (Fotó: Instagram/fernandoalo_oficial)

A hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíj előtt adott interjút a Drive Me Baby-nek a száguldó cirkusz kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. Az Alpine F1 Team spanyol pilótája nemcsak brilliáns tehetsége, hanem összetett személyisége révén is az autóversenyzés világának egyik legizgalmasabb alakja. Az Alpine a magyar nagydíj hetében tartott sajtóeseményen jelentette be, hogy a márka Magyarországon is elérhető lesz ősztől. Az eseményen lehetőségünk volt Fernando Alonsóval interjút készíteni, aki örömmel válaszolt a kérdéseinkre.

Rendszerint Magyarországon ünnepled a születésnapodat. Mi a terved a negyvenedikre?

Nincsenek nagy terveim, talán elmegyünk egy belvárosi étterembe a családommal, akik, nagy örömömre, itt vannak most velem. Látogatásuk meglepetés volt a számomra, eltöltünk egy kellemes estét együtt, aztán korán lefekszem, hiszen szombaton hosszú nap vár rám, 100%-ot kell kihoznom magamból. Szeretnénk jó helyezést elérni Budapesten. Megnéztem az időjárás előrejelzést, vasárnapra zivatarokat jósolnak, úgyhogy drámai percekre számíthatunk, izgalmas verseny lesz.

Miként látod a nők helyzetét a Forma 1-ben? El tudod képzelni, hogy a nőknek nagyobb szerep jusson a autósport világában? Hiszen már most tapasztalható, hogy egyre több nő találja meg a helyét sikerrel az autóiparban.

Igen, már én is érzékelem ezt a trendet. Szerencsére egyre több nő van jelen az autósportban. Az elmúlt 10- 15 évben határozottan megugrott a nők aránya. Úgy látom, hogy ez a trend nem áll meg, és a következő 15 évben akár 50-50% is lehet a férfi-női arány. Idővel teljesen ki fog egyenlítődni a férfiak és a nők aránya ezen a területen. Azt is fontos tudni, hogy a motorsportban a szabályok lehetővé teszik, hogy a nők ugyanolyan jól teljesítsenek, mint a férfiak. Van kifejezetten női kategória is versenyeken, sőt, itt van például a W Series is, amely kizárólag nőknek induló formulaautós versenysorozat. A csapatunkon belül is egyre több nő dolgozik, vannak köztük autószerelők, mérnökök és dizájnerek is.

Ha már a W Seriest említed, biztosan ismered  Marta Garcíát is. Mit gondolsz az egyik legeredményesebb női autóversenyző teljesítményéről?

Igen, természetesen ismerem, egy nagyon tehetséges versenypilótának tartom. Körülbelül két éve – amikor épp nem versenyeztem – akkor gokartoztunk egy csapatban. Arról beszélgettünk, hogy hogyan valósítja meg az álmait ezen a területen.

Fernando Alonso a Hungaroringen 2021
Fernando Alonso, az Alpine spanyol versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén a Hungaroringen (Fotó: MTI)

A Formula-1 Rolex Magyar Nagydíj eseményeit július 30. és augusztus 1. között tartják a Hungaroringen. Fernando Alonso már a 18. szezonját teljesíti a száguldó cirkusz világában. A kétszeres világbajnok egyébként a  Magyar Nagydíjon szerezte meg első futamgyőzelmét a Forma-1-ben. A 2003-as hungaroringi futamon intették le először elsőként a királykategóriában, nem véletlen tehát – amit többször hangoztat is -, hogy szép emlékei vannak országunkkal kapcsolatban.

Ez is érdekelhet:
Hivatalos: Ősszel nyílik az Alpine sportkocsimárka első magyarországi szalonja
Nők a Forma 1-en: A W Series lesz az F1-es Magyar Nagydíj betétfutama
Álomszerződést kötött Keszthelyi Vivien, akár a Forma 1-ig is eljuthat

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •