keszthelyi vivien
(Fotó: VRS Sport Group)

Keszthelyi Vivien fiatal kora ellenére mára az egyik legsikeresebb autóversenyzőnőnek számít hazánkban. A korábbi Audi-akadémistaként is versenyző pilóta előbb az ázsiai F3 téli szériájában, majd a W Series teszt- és tartalékpilótájaként több futamon is rajthoz állhatott, tavaly pedig a formula-autózásba is belekóstolhatott. A 19 éves debreceni versenyző karrierje azonban most kezdhet csak igazán felfelé ívelni egy új szerződésnek köszönhetően.

A csapat, amely Vettel karrierjét is beindította

Múlt hét csütörtökön ugyanis bejelentették, hogy Keszthelyi Vivien hároméves szerződést kapott a Carlin Motorsporrtól, melynek keretében felkészülhet, és eljuthat akár a Formula–1-ig is. A Carlin eddig olyan versenyzők felfuttatásában játszott jelentős szerepet, mint Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Jean-Éric Vergne, Carlos Sainz Jr., Felipe Nasr, vagy éppen Lando Norris. A csapat a formula-autós utánpótlás valamennyi szintjében érdekelt, egészen a Formula–2-ig.

Keszthelyi Vivien: Nagy szükség van a támogatókra

„Ez már túlmutat az egyéni karrieremen. Köszönettel tartozom szüleimnek, továbbá a német Audi Sport vezetőségének, és minden támogatónak, akik a pályafutásom elején lehetőséget biztosítottak, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek az autósportban, továbbá az eddig vezető úton a tekintélyes anyagi támogatás mellett sportszakmailag is segítették munkámat. Büszke vagyok rá, hogy magyar pilótaként topcsapattól kaptam lehetőséget a királykategóriáig eljutni. Természetesen jeleztük Magyarországon a megfelelő helyeken a lehetőséget. Ez, mint tudjuk, nemzetközi szinten nagyon keveseknek adatik meg, különösen a női pilóták közül. Talán két-három autóversenyzőnő mondhatja el magáról a világon, hogy hasonló lehetőséget kapott. Közöttük viszont egyedül én szorulok anyagi támogatásra, mivel egy ilyen kis országban kevés támogató cég áll rendelkezésre” – idézte Keszthelyit a hivatalos közlemény.

Az egyelőre homályos, hogy Keszthelyi Vivien melyik sorozatban folytatja pályafutását, illetve hogy a következő idényben milyen kategóriában állhat rajhoz. De valószínűleg a későbbiekben erre is fény derül.

Forrás: Kováts Olivér/Breaking News Motorsport