budapesti tavaszi fesztivál
(fotó: facebook.com/budapesti tavaszi fesztivál)

Rendhagyó módon, ingyenes online programsorozatként kerül megrendezésre a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2021-ben. A rendezvény első programját pénteken élvezheted te is, ráadásul sorban állás nélkül.

Online térbe kerül a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2021-ben

Április 9-től egészen április 18-ig tart a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivál. Ahogyan szinte minden rendezvényt, úgy ezt sem hagyta eredeti pompájában tündökölni a koronavírus. A szervezők azonban igyekeznek mindent megtenni, hogy az internetes közönség ne érezzen emiatt semmilyen hátrányt. Az összművészeti fesztivál és online program idei kiadása egyszerre reflektál a négy évtizedes hagyományokra és mutat be mai, kortárs trendeket. A tíznapos fesztivál minden estéjén egy-egy kiemelt eseménnyel jelentkezik, amelyet a fővárosi kulturális intézmények társrendezvényei egészítenek ki.

Budapesti Tavaszi Fesztivál
Idén online térben kerül megrendezésre a fesztivál (fotó: facebook.com/budapesti tavaszi fesztivál)

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 2021. április 9-i kezdőnapján legendás hangverseny-részleteket tekinthetünk meg, amelyek közül kiemelkedik a Budapesti Fesztiválzenekar 1985-ös nyitókoncertje Fischer Ivánnal és Kocsis Zoltánnal. Az online premierek sorát Bodó Viktor, Az öldöklő angyal című rendezése nyitja meg. Érdekesség, hogy a tavaly ősszel bemutatott darabot idén először láthatjuk magyar felirattal. Szintén online bemutatóval készül a Trip Webszínház is, illetve ünnepi koncertet ad #Mindszenty címmel a Kodály Zoltán Kórusiskola. A fesztivált záró online premier pedig a Mozart-maraton felidézése lesz Kovalik Balázs rendezővel 2006-ból.

A 41. Budapesti Tavaszi Fesztivál 2021-ben egy saját produkciót is műsorra tűz, mégpedig a magyar költészet napján. Prieger Zsolt (Anima Sound System) Törőcsik Franciskával közös, zenés vers összeállítását tekintheti meg közönség, a 100 éve született Pilinszky János életművéből. Mindemellett látható lesz a Forrószegiek című táncjáték, a Nemzeti Táncszínház 1989-as felvételéről. Aki filmszínház szerelmeseit pedig négy kiemelkedő rövidfilmmel szegez minket a képernyő elé. A 41. Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálatát mindemellett több fővárosi partnerintézmény – az A38, a Budapest Jazz Club, a Fonó, a Trafó, a Budapest Film – is színesíti online programsorozataival. A teljes programot a BTF honlapján is megtekintheted.

További színes (online) programokat itt találsz:

forrás: mti.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •