jeff bezos blue origin űrutazás
(Fotó: Blue Origin)

Július 20-án írt történelmet Jeff Bezos és csapata, miután a Blue Origin New Shepard nevű rakétáján az űr határáig repültek. Visszatértükkor az Amazon alapítója fülig érő szájjal áradozott a kalandról, majd megköszönte az Amazon-alkalmazottaknak és vásárlóknak, hogy ezt lehetővé tették. Más sem kellett az internetezőknek, azonnal beleszálltak Bezos eleve vitatott űrutazásába. Tipp: A világ leggazdagabb emberét, Jeff Bezos-t júliusban kilövik az űrbe

A világ leggazdagabb embere a Föld főgonosza

„Szeretnék köszönetet mondani minden Amazon-alkalmazottnak és minden Amazon-ügyfélnek, mert mindezt ti fizettétek” – mondta az űrrepülés utáni sajtótájékoztatón Jeff Bezos. Bár a helyszínen résztvevő közönség nevetett, Bezos kommentje hatalmas port kavart a közösségi médiában. Az internetezők az Amazon-alkalmazottak nevében is személyes sértésnek vették Bezos szavait, hiszen a cég közismerten rosszul bánik, sok esetben kihasználja alkalmazottait, olvasható az MSNBC-n.

Sokak szerint ahelyett, hogy milliárdokat költenének arra, hogy a világ kiváltságos emberei űrutazásokon vehessenek rész, az olyan vagyonos embereknek, mint Jeff Bezos, Richard Branson és Elon Musk a Földön élő embereket érő sürgős és visszafordíthatatlan természeti fenyegetések ellen kellene tenniük. Jeff Bezosra a történtek után a Twitteren elkezdtek supervillain-ként, azaz főgonoszként utalni. Volt, aki szerint elképzelhető az is, hogy Jeff Bezos maga a Superman filmekből ismert főgonosz, Lex Luthor, hiszen az őt alakító színészt és Bezost eddig még sosem látták egy helyiségben.

 

Jeff Bezos űrutazása nem aratott osztatlan sikert

„Jeff Bezos konkrétan több időt töltött az űrben, mint amennyi időt az Amazon alkalmazottai szüneten az elmúlt egy évben” — írta egy másik Twitterező, utalva a nemrég kirobbant botrányra, miszerint annyira nem is jó dolog az óriásvállalatnál dolgozni, hiszen alig kapnak szünetet az alkalmazottak, írja az Index.

„Csak szerintem néz ki úgy Jeff Bezos űrhajója, mint egy hatalmas dildó?” — kérdezte érdeklődően szintén egy Twitterező.

„Szörnyen néz ki az új Fantasztikus Négyes film szereplőgárdája” — reagált a felszállás előtt készült csoportképre az egyik felhasználó, melyen a legénység tagjai, így Jeff Bezos is Blue Origin űrruhában feszítenek.

Az alábbi aktuális híreket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •