james bond
(Fotó: Aston Martin)

A legújabb James Bond-film, a Nincs idő meghalni bemutatójáig már tényleg csak napok vannak, így érthető, hogy gőzerővel dübörög annak reklámkampánya is. Ennek eddigi legjobb manifesztációja egy 1965-ös Aston Martin DB5-ös játékautó életnagyságú mása. Ez is érdekelhet: Itthon talált gazdára a 007-es limitált szériás Land Rover Defender egyike

Életnagyságú DB5-ös játékautó

Továbbra is tombol a James Bond-láz. Ez persze érthető, hiszen a rajongó már ki vannak éhezve a 007-es ügynök legújabb kalandjára, miután annak premierjét már többször el kellett halasztani. Mint mindig, úgy most is sokan izgalommal várják, hogy vajon, milyen autók kapnak szerepet az új filmben. Az évtizedek során a 007-es és az angol autómárka neve elválaszthatatlanul összeforrtak a popkultúrában. Általános szabály, hogy nincs James Bond Aston Martin nélkül. Most sincs ez másképpen.

A Nincs idő meghalni új Bond-film közelgő premierjének kedvéért az egyik angol játékgyártó, Corgi Toys újraalkotta nagy sikerű 1965-ös DB5-ös játékautóját, amelyet a Goldfingerben bemutatkozó Aston Martin tiszteletére adtak ki annak idején. A hatalmas dobozba zárt „játékautó” október 1-ig lesz megtekinthető a londoni Battersea állomáson.

aston martin james bond db5

db5

Négy Aston Martin szerepel az új James Bond-filmben

A legendás DB5-ös csak egy azon négy Aston Martin autó közül, amelyet James Bond a Nincs idő meghalni című filmben használni fog. A klasszikus autó mellett szerepet kap még egy V8-as, egy modern DBS és a hamarosan megjelenő Valhalla is. Az alábbi videóból egy kis ízelítőt kaphatunk, mit tartogat autófronton az új akciófilm:

 

A Nincs idő meghalni filmnek eredetileg 2020 áprilisában kellett volna megjelennie, de a COVID-19 járvány miatt a stúdió 2020 novemberére halasztotta a premiert. Később a dátum 2021 áprilisára került, de filmet végül szeptember 30-án fogják bemutatni a legtöbb országban, így Magyarországon is. A mostani azért is különleges, mert ez a jubileumi, 25. Bond-film és egyben az utolsó, amiben Daniel Craig alakítja az angol titkos ügynököt.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:

Forrás: Motor1, fotók: Aston Martin

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •