the little car company
(Fotó: thelittlecar.co)

Új trend ütötte fel a fejét a luxusautó gyártók körében, aminek ez a receptje: végy egy legendás autómodellt, készítsd el annak méretarányosan kicsinyített változatát, majd az elkészült miniautót reklámozd gyerekekkel gyerekautóként, még akkor is, ha valójában az nem több, mint a gazdag szülők egyik újabb játékszere. Na, valami ilyesmi lesz az Aston Martin DB5 Junior is, ami természetesen az ikonikus James Bond-autó kisebb változata. Eltekintve az árától, azt kell hogy mondjuk, nagyon szuper lett a végeredmény.

DB5 Junior: egy méregdrága játékszer

aston martin db5 junior
(Fotó: thelittlecar.co)

A DB5 Junior az eredeti pontos mása, méretét illetően annak kétharmada, vagyis az angol gyártó egyértelműen nem csak gyerekeknek szánja. A 3 méter hosszú és 1,1 méter széles autó utastérben kényelmesen elfér egymás mellett egy felnőtt és egy gyerek is.

Az Aston Martin az exkluzív és luxus kisautók szakértőjét, a The Little Car Company kérte fel a DB5 Junior megalkotásához, azt a céget, amely legutóbb a Bugatti Baby II-nél segédkezett. Az autó alapját alumínium váz adja, viszont a karosszéria már műanyagból készül, természetesen kézzel.

the little car company
(Fotó: thelittlecar.co)

Az autót egy elektromos, 6,7 lóerős motor hajtja, ami 48 km/órás csúcssebességre képes, ezt azonban csak az Expert csomagban kapjuk meg. Az alapmodellben a motor csak 1,3 lóerős, maximum sebessége pedig 19 km/h.

A kisautóból mindössze 1059 darabot gyártanak, pont annyit, amennyi az eredeti Aston Martin DB5-ből készült. Ráadásul a DB5 Junior elővásárlási jogát is azok kapják, akiknek a garázsában ott áll az eredeti modell. Akik élnek ezzel a vissza nem térő lehetőséggel, ők az újonnan vásárolt Juniorjukba az igazi autójuk alvázszámát fogják megkapni.

Az autóhoz exkluzív klubtagság is jár

(Fotó: thelittlecar.co)

A DB5 Junior alapára az Egyesült Királyságban 35 ezer font, (13,9 millió forint), míg a kimaxolt DB5 Vantage Junior 45 ezer font (15,8 millió forint) lesz. A kisautó vásárlásával egyébként minden tulajdonos automatikus tagságot nyer az Aston Martin Owners Clubba, és tiszteletbeli tagságot a The Little Car Company klubjába. Ezek tulajdonában pedig részt vehetnek exkluzív rendezvényeken, ahova immár akár gyerekeiket is elvihetik, akik más gazdag családok gyerekivel autókázhatnak a saját DB5-ös miniautójukkal.

Habár a koronavírus-járvány miatt bő félévvel később, de szerencsére még idén érkezik a mozikba a No Time to Die, vagyis a Nincs idő meghalni című legújabb James Bond-film. Ezekben nem kevesebbm mint négy Aston Martin fog feltűnni: az Aston Martin Valhalla, a Vantage, a DBS Superleggera, valamint a jelen cikk főszereplője, a DB5.

Forrás: Economic Times/Motor Authority