aston martin valhalla
A 007-es ügynök új autója (Forrás: Aston Martin)

Dubajban debütált a 007-es ügynök legújabb autója, az Aston Martin Valhalla, amelyet a nagyközönség a hamarosan megjelenő Nincs idő meghalni című James Bond-filmben láthat majd.

A nagyszabású bemutató ellenére az Aston Martinnál igencsak szűkszavúak voltak, ami az Aston Martin Valhalla specifikációit illeti. Annyi biztos, hogy az alapmodell 1,3 millió dollárnál kezdődik, a teljesen kimaxolt csúcsmodell ára pedig nem kevesebb, mint 1,9 millió dollár lesz. Akit nem tántorít vissza az árcédula, az az Aston Martin hivatalos oldalán érdeklődhet, megvásárolni azonban csak 2021-től lehetséges. Hiába a borsos ár, a csupán 500 darabból álló Aston Martin Valhalla készlet nagy részét már hónapokkal a megjelenés előtt értékesítették.

james bond 25 autó
(Forrás: Aston Martin)

Aston Martin Valhalla: nincsenek visszapillantó tükrök

Az Aston Martin Valhalla nem csak kinézetében, de felépítésében is egyedinek mondható. Az aerodinamika és a gyorsabb végsebesség érdekében például egész egyszerűen elhagyták a visszapillantó tükröket. A vezető természetesen nem marad nélkülük, ezek funkcióit egy folyamatosan közvetítő, élőképes kamera veszi át, amely a műszerfalba került beépítésre.

valhalla james bond
(Forrás: Aston Martin)

Kis érdekesség az új modell elnevezéséről: Valhalla a skandináv mitológiában „az elesett harcosok csarnoka”, ahova a Valkűrök kísérik a leghősisebben harcolókat. A névválasztással a tervezők arra a Valkűr-modellre utaltak, amely az Aston Martin, valamint a Red Bull közös tervezésű versenyautója volt. Ennek a továbbfejlesztett változata, a most bemutatott Valhalla.

Négy Aston Martin egy James Bond-filmben

A jubileumi, 25. Bond-filmben a Valhalla csak egyike lesz azon négy Aston Martinnak, amelyek feltűnnek majd a Nincs idő meghalni című filmben. Azonban közel sem biztos, hogy ezt a modellt a magát James Bondot megformáló Daniel Craig fogja vezetni. Az is elképzelhető, hogy nem James Bond autója lesz, hanem Lashana Lynch vezeti majd, aki az első női 007-es ügynököt alakítja a filmben.

Az Aston Martin az egyik legikonikusabb filmes autó, hiszen már közel hat évtizede képezi szerves részét James Bond kalandjainak. Ha összeállítanánk egy filmes toplistát, a James Bond filmekből ismert brit luxusautókat gyártó Aston Martin biztosan előkelő helyen szerepelne. Egy másik ilyen alighanem a Vissza a jövőbe filmekből jól ismert DeLorean lenne, amelyről éppen a minap érkezett a hír, hogy 2021-től újra megkezdhetik a gyártását.

Forrás: Esquire Middle East

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •