Hungaroring Classic veterán autók
(Fotó: Hungaroring Classic)

Az augusztus 20-i ünnepi hétvégén különleges, veterán autós kiállításnak és autó-szépségversenynek ad otthont a mogyoródi pálya. A Hungaroring Classic futamot négy éve, 2017-ben rendezték meg először, amit 2019-ben egy nagyobb volumenű veterán autós fesztivál követett. A szervezők ígérete alapján az idei találkozó több újítással várja a klasszikus autók szerelmeseit. Tipp: Hibrid sportautóként éledt újjá a legendás Lamborghini Countach

Hétvégén veterán autók lepik el a Forma-1 versenypályáját

porsche autóklub felvonulás
Az előzetesen benevezett gépek körözhetnek a Hungaroring aszfaltcsíkján is

Az autóklubok felvonulását is megcsodálhatja, aki kilátogat a Hungaroring Classic eseményre. A különböző klubok a versenyfutamok között kapnak lehetőséget, hogy belekóstoljanak a magyar Formula–1-es versenypálya aszfaltjába. Ez nem csak annak élvezetes, aki vezet, hanem a nézelődőknek is fantasztikus élmény, ahogy egyszerre akár száz oldtimer hajt el előttük. Mások mellett felvonul a Magyar Autóklub Oldtimer Szekciója is.

hungaroring classic veterán autók autószépségveseny és kiállítás
A veterán autók szerelmeseinek kihagyhatatlan program a Hungaroring Classic

Vasárnap az egyik leglátványosabb program garantáltan az oldtimer autó-szépségverseny lesz, amit 7+1 kategóriában indítanak. A versenyben a nézőknek is kulcsszerepük lesz, hiszen a nyolcadik kategóriában az ő voksaik alapján hirdetnek győztest.

A következő oldalon megtudhatod, milyen különleges járműveket próbálhatsz ki, ha kilátogatsz a Hungaroring Classic-ra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2