Horvátország Dubrovnik
Dubrovnik kikötőjét egyszer mindenkinek látnia kell (fotó: pixabay/joelleLC)

Április első napján léptette életbe Horvátország legújabb beutazási előírásait. Ennek fényében már antigén gyorsteszttel is átléphetjük a határt, de az oltási bizonyítvány is belépőként szolgálhat. Összeszedtük, mire van szükséged egy horvátországi beutazás során.

Egyszerűbb lett a horvátországi beutazás

Horvátország legújabb beutazási feltételeinek értelmében az Európai Unióban jóváhagyott antigén gyorsteszt bemutatásával is átléphetjük az országhatárt. Az eddigi karanténkötelezettséget is módosította a kedvelt turistaparadicsom: ennek értelmében a 180 napnál nem régebbi oltási bizonyítvány, vagy a fertőzöttségen való átesést igazoló dokumentum bemutatásával is bebocsátást nyerhetünk Horvátországba. Ezzel pedig szintén biztos: idén sem kell lemondani a legnépszerűbb hazai úti célról.

Horvátország
(fotó: pixabay/jhraskon)

Davor Bozinovic horvát belügyminiszter szintén megerősítette a beutazási feltételek módosítását. “A határátlépéshez két oltás szükséges, függetlenül attól, hogy az Európai Unióban engedélyezett vakcinákról van-e szó, vagy orosz, illetve kínai vakcináról” – mondta. Az oltási bizonyítvány megléte így mindenképpen szükséges!

Tudtad, hogy Horvátországban a tengeren kívül is rengeteg felfedeznivaló várja a turistákat? Mutatjuk! Karlovac: horvátországi kalandok a tengertől távol

A további, részletes előírásokat a következő oldalon olvashatod.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2