rimac c two horvát sportautó

A Rimac Automobili horvát autóipari fejlesztő céget 2009-ben alapította Mate Rimac. A vállalat fő profilja a nagy teljesítményű elektromos sportautók fejlesztése. Első nagy dobása a C_Two elektromos autó lehet, amelyben a Porsche is rengeteg potenciált lát.

1914 lóerőt és 415 km/órás sebességet ígér

A horvát cég az évek során rengeteg prototípussal rukkolt elő, de a legígéretesebbnek a 2018-as Genfi autószalonon bemutatott Rimac C_Two tűnik. A négy elektromotorral ellátott horvát szuperautó teljesítménye 1914 LE, végsebessége pedig kb. 415 km/óra. A teljesen lemerült akkumulátorát 30 perc alatt lehet feltölteni 80 százalékos szintre.

rimac automobili
2021 márciusában így néz ki a legújabb prototípus
horvát autógyártó szuperautó
C Two

A horvát szuperautó körüli izgalmakat tovább fokozza, hogy 2018-ban a német Porsche cég is jelentős összeget invesztált a Rimac Automobili-ba, 2019-re pedig már 15 százalékban résztulajdonosa lett. A német autógyártó néhány hete pedig újabb 70 millió eurót fektetett a Rimac-ba, ami azt jelenti, hogy immár 24 százalékos a részesedése a horvát cégben.

Magyar kötődése is van a Rimac C_Two-nak

rimac automobili
A C Two a ZalaZone tesztpályán

A player.hu cikke tavaly októberben arról számolt be, hogy a Rimac C_Two prototípusát Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályáján próbálták ki. Az akkor újonnan átadott pályán a mérnökök a szuperautó tesztelték, akiknek a célja a szuperautó dinamikájának finomhangolása volt.

Ez is érdekelhet: Itt az első magyar-brit szuperautó, a többszáz lóerős Kincsem Hyper GT!

Fotók: Rimac Automobili

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •