Kincsem Hyper-GT
(Fotó: Kincsem.com)

A legendás magyar versenyló, Kincsem nevét viseli az a magyar-brit autógyártó, ami a közeljövőben beszállna a mai autós piacon talán legnagyobb luxust jelentő hipersportautók piacára. A BAK Motors által gyártott Kincsemről egyelőre keveset tudni, azt viszont igen, hogy a versenyló 54 futamból 54 győzelmére utalva 54 darabot készítenének majd csak az autóból, írja a Telex.

Egyelőre csak egy sziluettkép létezik a Kincsem Hyper-GT-ről

Az autót a 2019-ig több Jaguar-modellen is dolgozó Ian Callum tervezi majd, akinek a nevéhez fűződik például az I-Pace, az F-Type, az F-Pace és a XF is. Az Autocar szerint várhatóan idén ősszel leplezik le az autó dizájnját, amiről azt lehet tudni, hogy a Jaguar C-X75 vonásai köszönnek majd vissza rajta. A legmeghökkentőbb az egészben az, hogy a hivatalos oldal szerint már 2023-ban rendelhtő lesz az egyelőre csak tervben létező autó.

 

2025-ben érkezik a Helvetia

A Kincsem Hyper-GT mögött egyébként a Svájcban bejegyzett BAK Motors áll, amit a 35 éves Bak Tibor vezet. Bak a Kincsemmel a magyar lendületet és munka iránti hévet szeretné ötvözni az angol szakértelemmel. Az autónak szénszálas karosszériája lesz, amit négy elektromos motor fog meghajtani. A tervek szerint percenkénti 13 ezres fordulatszámmal számolnak, így az autónak olyan lesz a hangja, mint egy F1-es versenyautónak.

A Telex megjegyzi, hogy a Kincsem egy hihetetlenül gyors fejlesztési folyamatot vetít előre. Összehasonlításképp, a Mercedes 2017 őszén mutatta be a One névre hallgató hipersportautóját, amiből a mai napig nem tudtak legyártani egyet sem. Sőt, az Aston Martin sem kezdte meg a 2018-ban bemutatott Valkyrie piaci forgalmazását. A Kincsem Hyper-GT sikeres elindítása után 2025-re tovább terjeszkedne a cég, méghozzá a Rolls-Royce Cullinan kategóriájába. A luxus SUV-k közé törnének be az ígéret szerint Magyarországon gyártandó Helvetiával.

Forrás: Telex, Autocar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •