női luxusautó

Összegyűjtöttünk öt luxus szuper sportkocsit, amely minden vezetni imádó nő szívét megdobogtatja. Három abszolút az elérhetetlen kategória egy-egy gyöngyszeme, de mivel nem vagyunk telhetetlenek, a listába beválogattunk két 100 millió forint alatti modellt is. Következzen a Top 5 luxus sportautó a száguldás szerelmeseinek!

1. Bugatti Chiron – 1500 lóerő, 740 millió forint

A Volkswagen csoport szuper sportautója. Stílusos megjelenés, letisztult formaterv, négyrészes LED fényszórók. Végsebessége 420 km/h. 2,5 másodperc alatt gyorsulhatsz vele százra. A 8 literes, W16-os, 1500 lóerős motor előtt nem létezik lehetetlen. Mindössze 500 példány készült belőle összesen, ha van felesleges 740 millió forintod, talán még elcsíphetsz egyet.

Bugatti Chiron
Ezekkel a színekkel jöhet is  (fotó: americancarsamericangirls.com)

A Chiron egyébként a Veyron utódja, amely a világ első olyan sorozatgyártású szuperautója volt, ami átlépte az 1000 lóerős álomhatárt. A Chiron pedig még ezen is túltesz. Természetesen azért egy Veyronra se mondanánk nemet.

Bugatti Chiron
A fekete a határozott nők autója – ez a Bugatti pedig az adrenalinfröccsöt is garantálja (Fotó: Drivetribe)

2. Pagani Huayra BC – 800 lóerő, 740 millió forint

Egyszerűen hibátlan formaterv, gyönyörű kivitelezés, már-már művészeti alkotás. Egyik legfőbb ismertetőjegye a hatalmas hátsó szárny. A sport luxusautók királynője. 800 lóerő, 6 literes, V12-es motor, végsebessége 415 km/h. A kipufogó rendszer teljes egészében titánból készült. Ez az a luxus sportautó, amiben semmi, de semmi nem nevezhető hagyományos megoldásnak. Minden kézzel készült, a lehető legmagasabb minőségben, tökéletes precízséggel. Nem véletlen, hogy a Huayrák a milliomosok kedvencei.

Pagani Huayra BC
Futurisztikus külsejével azonnal a szívünkbe lopja magát – tökéletes sportautó (fotó: motor1.com)

Mindössze 20 darab létezik a világon, amit szinte azonnal el is adtak, darabját – akárcsak a Bugatti Chiront – kb. 740 millió forintért. Ezért az árért csak használtat vehetünk belőle. Jelenleg pont eladó egy kékre festett, a gyárinál is nagyobb hátsó karbonszárnyas példány. Eredetileg egy amerikai autógyűjtő, Kris Singh számára készült.  A Miller Motorcars kínálja eladásra, az árról egyelőre nincs infó.

Pagani Huayra BC_luxus sportauto
Tengerpart, Huayra – kell ennél több? (fotó: Pinterest)

3. Aston Martin Valkyrie – 1176 lóerő, 870 millió forint

Aston Martinunk már 40 millióért is lehet, de minek aprózzuk el, mikor elkészült a gyártó közutakra legalizált legújabb hiperautója. Az Aston Martin Valkyrie 1176 lóerős teljesítményre lesz képes, gyorsasága a Forma 1-es autókéval vetekszik. Ez egyébként nem is csoda, mivel a Red Bull Racing Team becsülettel kivette a részét a közös munkából.

Aston Martin Valkyrie
Megéri várni rá, ennél durvább Aston Martin nem lesz egy darabig (fotó: jalopnik.com)

Két változat készül belőle, a közutakra szánt verzió azért kicsit szelídebb lesz pályaautós társánál. Alapára 870 millió forint, összesen 175 darabot gyártanak, 150 közúti és 25 versenypályás modellt. Az első példányokat idén szállítja le a gyártó a megrendelőknek. Ha valamiben, akkor ebben tuti szuperhősnőnek érezhetjük magunkat. A tökéletes sportautó megtestesítője!

Aston Martin Valkyrie_luxus sportauto
Utcán még nem sok Aston Martin Valkyrie járt, 150-nél több pedig nem is fog (fotó: car-images.com)

4. Porsche 911 GT2 RS – 700 lóerő, 80 millió forint

Az egyik legerősebb és leggyorsabb Porsche. 700 lóerős motor, 340 km/h végsebesség. Lenyűgöző teljesítmény, 7 sebességes, duplakuplungos váltóval. Gyártását az év elején fejezte be a Porsche. Vagyis csak fejezte volna be.

Porsche 911 GT2 RS_luxus sportauto
2,9 másodperc alatt gyorsulhatunk vele 100 km/h-ra (fotó: Pinterest)

Az utolsó példányokat önhibáján kívül nem tudta kiszállítani a vásárlóknak a gyártó, miután a teherhajó, amire felkerültek a luxusjárgányok, elsüllyedt. A megrendelők szerencsére nem maradnak a brutális nyomatékkal bíró sportautójuk nélkül, a gyártósorok újra beindultak.

Porsche 911 GT2 RS_luxus sportauto
Az autó elejébe csomagtartót is lehetett építtetni – egyértelműen női autó (fotó: Pinterest)

Új megrendeléseket természetesen már nem fogad a gyár.  Amúgy is már akkor elkelt az összes példány, mikor még szinte be sem mutatták a nagyközönségnek a típust. Tulajdonosainak szintén erősen ajánlott átlagon felüli vezetési képességek birtokában lenni. Alapára 80 millió forint körül volt.

5. Ferrari Portofino – 600 lóerő, 60-80 millió forint

A Ferrari egyik legkompaktabb autója a Portofino, ami a California T utódja. 2017-ben mutatták be a Frankfurti Autószalonon. Nevét az egyik legszebb, turisták által is közkedvelt olasz kisvárosról kapta.  Az amerikai anyák kedvenc luxusautója ez a belépő szintű Ferrari. 600 lóerős V8-as turbómotor hajtja.

Ferrari Portofino_luxus sportauto
Amerika kedvenc női luxusautója (fotó: Youtube)

Ledfényszórók, menet közben lenyitható, becsukható keménytető. Végsebessége a 320 km/h-át is meghaladja. Természetesen pirosban az igazi. A „legolcsóbb” luxusautó a listánkon, ára 60-80 millió forint között mozog.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •