mc20 maserati
Maserati MC20

Tavaly novemberben írtunk a 65 milliós Maserati MC20-ról, a sportkocsik szerelmeseinek slágermodelljéről, amely a márka első saját fejlesztésű, szárnyajtós sportautója. Az MMXX nemzetközi autóshow-n mutatta be a gyártó a nagyközönségnek, és nem sok kellett az első elismerésig: a Párizsi Nemzetközi Autófesztiválon ez a modell nyerte el a 2021 legszebb szuperautója díjat.

Új korszak a Maserati életében

A torinói Centro Stile Maserati tervező központjában megálmodott MC20 stílusa az eleganciát, az egyéniséget és a sportosságot hivatott ötvözni. Ezzel egy teljesen új korszakot nyit a szigonyos márka életében. A gyártó ugyanis ezzel a modellel tér vissza a szuper sportautók szegmensébe, egy olyan csúcsteljesítményre képes járművel, amelynek megalkotásához a legújabb technológiai innovációkat és merész műszaki megoldásokat alkalmazták. Az MC20 az egyedülállóan olaszos karaktert testesíti meg. Formaterve ízléses, letisztult, és túlzások nélküli, a Maserati modellekre jellemző időtálló stílusjegyekkel.

Maserati MC20
Aligha akad olyan sportautó-mániás, akire ne lenne hatással a Maserati MC20-as luxus sportkupé

A sallangmentes és elegáns vonalvezetés minden elemében a sportosságot hangsúlyozza. Az autó karosszériája egy igazi műalkotás, formaterve az ellentétek tökéletes harmóniájára törekszik. Az MC20 száz százalékban Olaszországban készül: az autót a Maserati Innovációs Laborja fejlesztette ki. A gyártásnak a márka legendás modenai gyára ad otthont. A sportautó legmarkánsabb megkülönböztető jegyei a felfelé nyíló pillangóajtók, melyek nem csak esztétikai élményt nyújtanak, hanem a sofőr és az utas számára is biztosítják a könnyű be- és kiszállást. Az MC20 az első olyan Maserati, amely függőleges első fényszórókat kapott, ezzel is egyfajta dizájn-forradalmat hozva el a márka történetében. A széles, keskeny, vízszintes hátsólámpák ugyancsak megkülönböztető jelleget kölcsönöznek az autónak.

Az MC20 lélegzetelállító megjelenése egy kompromisszumok nélküli sportautót takar, 630 lóerős, V6-os Nettuno motor hajtja, amellyel 2,9 másodperc gyorsul fel 100 km/h-ra, és 325 km/h-ás végsebességre képes.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •