2. Alacsony szervizköltség

Ugyan ma még magasabb áron juthatunk hozzá az elektromos vagy hibrid hajtású autókhoz, fenntartási költségük mégis alacsony. Az elektromos autók szervizköltsége szintén alacsonyabb, mivel  rengeteg olyan megoldás hiányzik belőlük, melyek a benzines vagy dízel motorok esetében indokoltak. Ilyen például a turbó vagy a manuális váltó, de egy elektromos jármű esetében többek közt rendszeres olajcserére sincs szükségünk. Hosszabb távon ezáltal komoly összegeket spórolhatunk.

szervizben autójavítás nyitott motorháztetőnél
Fotó: Freepik.com/standret

3. Elektromos autó nyújtotta kényelmes vezetés

Mivel az elektromos, és hibrid autókat egytől egyig automata váltóval szerelték fel, a komfortos vezetési élmény szinte garantált. (Hogy melyik a jobb, a kézi vagy az automata váltó, arról itt olvashatsz: Kézi vagy automata váltó: melyiket érdemes választani?) A két pedálos használat révén pedig nyugodtabb, kényelmesebb, relaxálóbb élményt nyújtanak az elektromos autók, mint a benzines és dízelmotoros gépkocsik. Az élményt tovább fokozz, hogy a villanymotor szinte hangtalanul működik, simán és egyszerűen kezelhető. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül effektív, és alacsony fordulatszámon is képes maximális hatékonysággal operálni.

Komfort
Kényelmesebb vezetési és utazási élmény (fotó: pexels/avinashpatel)

4. Egyre jobban elérhető alternatíva

Néhány évvel ezelőtt az alternatív energiákkal működő autókat a legtöbben a Tesla modelljeivel azonosították. Mára azonban egyre több gyártó kínál teljesen elektromos autó, vagy hibrid meghajtású modelleket. És hogy mi mely elektormos modelleket várjuk, vártuk idén nagyon, azt itt találod: 11 új elektromos autó, amiket nagyon várunk 2021-ben – Van köztük 4 millió forint alatti is!

Ezek is érdekelhetnek:

(forrás: netlizing.hu)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2