Kezdőlap Style&Trend Gasztro Mutatjuk, hogyan készítheted el Hawaii legmenőbb ételét, a Poké bowl-t

Mutatjuk, hogyan készítheted el Hawaii legmenőbb ételét, a Poké bowl-t

(Fotó: Ízes Élet)

Mostanában kezd csak ismertebb lenni nálunk Hawaii nemzeti étele, amely nevét egy vágástechnika után kapta, fő alapanyagai pedig eredetileg a frissen vágott zöldségek és halak. Otthon készítve természetesen más összetevőket is használhatunk, a lényeg, hogy legyen minél színesebb és izgalmasabb a Poké bowl!

Ezekre lesz szükséged

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 15 dkg basmati rizs
  • 20 dkg sushi lazac
  • 1 dl szójaszósz
  • 20 dkg füstölt tofu
  • 10 dkg fagyasztott edamame bab
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • 1 szál újhagyma
  • 5 dkg sushi gyömbér
  • 1 evőkanál fekete szezámmag
  • majonéz

A következő oldalon megtudhatod, hogyan készül a Poké bowl.

Így készül a Poké bowl

(Fotó: Ízes Élet)

A pácolt lila hagymához egy befőttesüvegbe öntünk 2 dl meleg vizet az almaecettel és a cukorral, majd beleáztatjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát. A legjobb eredmény érdekében érdemes már egy nappal korábban elkészíteni. A basmati rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük.

A lazacfiléről levágjuk a bőrt és a zsírosabb részeket, majd felkockázzuk, és a szójaszószba áztatjuk. A tofut lecsepegtetjük és felkockázzuk. Az edamame babot serpenyőben, egy ujjnyi vízben néhány perc alatt megpároljuk. A koktélparadicsomot félbevágjuk, az avokádót felszeleteljük, az újhagymát karikákra vágjuk.

Az összes hozzávaló felhasználásával összeállítjuk ízlés szerint a Poké bowlt, végül megszórjuk szezámmaggal, és az egészet meglocsoljuk szójaszósszal. Ízlés szerint majonézt is csorgathatunk a tetejére.

Korábbi receptajánlóink:

Forrás: Ízes Élet