Kezdőlap Style&Trend Gasztro Főleg reggel esszük, és minőségi alapanyagokból készítjük. Mi az?

Főleg reggel esszük, és minőségi alapanyagokból készítjük. Mi az?

Ha nem otthon rakjuk össze maguknak, akkor jellemzően benzinkutakon szerezzük be a finomságokat; fotó: Freepik/senivpetro

A válasz nem más, mint a szendvics, ami igen fontos része az étrendünknek. Olyannyira, hogy tízből nyolc ember hetente minimum kétszer fogyaszt szendvicset – derül ki egy friss, országos kutatásból. A válaszadók fele akár naponta is eszik a szendvicseket. Leggyakrabban reggeliként választják (68%), de a megkérdezettek harmada tízóraiként és vacsoraként is szívesen fogyasztja. A felmérést arra is rávilágított, milyen fontos szerepet töltenek be a benzinkutak a szendvics-rajongók életében. Amennyiben nem otthon rakják össze maguknak, akkor jellemzően benzinkutakon szerzik be (30%) a finomságokat. Vásárlás alkalmával a fogyasztók számára az ár (58%) és a prémium, minőségi alapanyagok a legfontosabbak (50%). A számok után pedig nézzük, mit alkotott Palágyi Eszter a hazai szendvics-fanatikusoknak!

Gourmet Selection szendvicsek Palágyi Eszter elgondolásában

Az otthoni elkészítésnek ugyan nagy szerepe van, de ha a szendvicskészítést másra bíznánk, és a benzinkútig se mennénk el, megoldás lehet a házhoz rendelés, és az OMV legújabb Gourmet Selection szendvicsek és saláták esetében ezt meg is tudjuk tenni. A Netpincér novembertől országszerte 90 OMV töltőállomásról házhoz szállítja a kínálatot.

Azt a kínálatot, amelyben helyet kapott például a Vadas marha szendvics. Szezámmaggal megszórt sárgarépás háromszögbe kerül az ínyenc marhahús pastrami, amit reszelt répa, vadas szósz, madársaláta és csemegeuborka egészít ki. A vegetáriánus ételek rajongóinak pedig tökéletes választás a Gourmet Selection szendvicsek másik nagyágyúja, a Vega csicseri fasírt szendvics. Teljes kiőrlésű ciabattával, csicseriborsó fasírttal, házi snidlinges burgonyasalátával, milánói szósszal és ruccola salátával készül. A két gourmet szendvics mellett új salátákkal is bővült a kínálat: a sült bacont, fűszeres pulykacombot és petrezselymes gombás tölteléket is tartalmazó „Töltött” pulyka salátával, valamint a Lecsós paradicsomsalátával.

A legújabb menüsor és a Gourmet Selection szendvicsek Palágyi Eszter, a Matild Palace Hotel Executive Chefjének alkotásai, és kifejezetten Dobó Ági műsorvezető és vlogger ízlésvilága szerint állította őket össze. Az ételek minden esetben a HACCP rendszer szigorú előírásai szerint készülnek.