google kereső laptop
(Fotó: rawpixel)

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében a világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy mely keresőszavak kerültek a leginkább előtérbe, korrajzot adva így az adott évről. A ‘Year in Search’ oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők. A tavalyi listát se hagyd ki!

A foci-Eb és az olimpia voltak a legfelkapottabb témák

A magyarországi abszolút lista élén nem meglepő módon az év legtöbbeket érdeklő sporteseményei, a Labdarúgó-Európa-bajnokság és az idei nyári olimpiai játékok szerepelnek. A koronavírus-járványhoz kapcsolódó böngészés továbbra is meghatározó, az egyes vakcinák, valamint az oltással kapcsolatos egyéb keresőkifejezések kerültek a legfelkapottabbak közé.

Tévéműsorok körében a Sztárban sztár leszek!, az Exatlon Hungary és az X-Faktor járnak az élen, míg a filmek között ott van például a Marvel egyik legújabb kasszasikere az Örökkévalók is. A sorozatok listáján mind külföldi (Squid Game, Bridgerton), mind hazai gyártásúak (Keresztanyu, Doktor Balaton) megtalálhatók. Tipp: Nem tudod, miből maradsz ki, ha nem nézed ezt a Netflix-sorozatot

A diéták közül idén a legnépszerűbbnek a Keto diéta bizonyult, azonban a top 5-ös listán megtalálható még a Sirfood diéta is, amiről itt írtunk részletesebben: Sirtfood: Fogyókúra csokoládéval és vörösborral

A sportolók közül Christian Eriksen, Szilágyi Áron és Szalai Ádám kerültek az idén fókuszba a Google keresések között. Ha érdekel a teljes Google-kereső toplista kattints ide!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •