3. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!

félsz a vezetéstől legyőzheted
Ha a parkolás a mumusod, válassz egyre szűkebb helyeket gyakorláskor (fotó: Pexels)

A jogsi megszerzésekor a forgalomban levezetett sok-sok óra valóban csak arra elég, hogy megtanuljunk vezetni. Így bármilyen közhelyes, tényleg a gyakorlás a legfontosabb. Arra kell rájönnöd, hogy neked ez hogy megy a legkönnyebben. Tűzz ki konkrét feladatokat magad elé és valóban teljesítsd azokat. Eleinte gyakorolj forgalom nélküli helyen, aztán fokozatosan kisebb, majd nagyobb forgalomban. Meglátod, nem lesz több félsz a vezetéstől!

4. Egyedül vagy tapasztalt vezető mellett?

noi_vezeto_napsutes
Sok kezdő vezető gyorsabban legyőzi a félelmeit egyedül (fotó: Pexels)

Azt is el kell döntened, hogy egyedül vagy társsal indulsz útnak. Ne másokra hallgass, csakis saját magadra. Van, akinek könnyebb egyedül, magabiztosabban dönt, ha nincs körülötte más. Sokan vezetéskor még a jó tanácsot is könnyen kritikának veszik.

Van, akinek viszont kell a megerősítés és pont attól érzi magát biztonságban, ha tapasztalt sofőr mellett gyakorol. Ez persze csak akkor hasznos, ha az adott személy nem gondolja túl a szerepét, elég türelmes, elfogadja hogy most nem ő ül a kormánynál. Ha építő jellegű tanácsokat ad, akkor főnyeremény! Gondold végig, te melyik típusba tartozol. Ha félsz a vezetéstől, sokat segíthet egy utastárs az anyósülésen. Persze csak akkor, ha nem megy közben az idegeidre! Ezt olvastad már? Autópálya-fóbia: pár egyszerű trükk, és úrrá lehetsz rajta!

Lapozz, és két újabb tippel segítünk, hogy profi sofőr váljon belőled!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3