kutyabarat orszag utazas
Kutyabarát szállás: az oroszoknál és a lengyeleknél sincs hiány ezekből; fotó: Fantasia Pet Resort

Amikor a négylábú is velünk utazik – márpedig a trendek szerint egyre szívesebben visszük magunkkal a házi kedvenceket -, egyáltalán nem mindegy, hol szállunk meg. Persze ma már egyre több helyen van kutyabarát szállás. A Booking.com felmérésének köszönhetően az is kiderült, melyik országban van ezekből a legtöbb.

Kutyabarát szállás terén győztek az olaszok

Az eredmények szerint Olaszország a legkutyabarátabb hely Európában, itt van ugyanis a legtöbb kutyabarát szálloda. Olaszország után Oroszországban (10 800), Lengyelországban (8000), Horvátországban (7700) és Spanyolországban (6900) üzemel a legtöbb olyan szálloda, ahol szívesen látják az ebeket. A mennyiség azonban Olaszországban a minőséggel is összekapcsolódik: a harmadik legtöbb, kiváló minősítést kapott szálloda itt található. Ebből a szempontból Franciaország vezeti a listát 217 kiválóra értékelt szállodával. A második hely az Egyesült Királyságé (166).

kutya az autoban gyerekekkel
Autós-kutyás utazásnál az sem mindegy, hol és hogyan ül a kutyus; fotó: 123RF

Ha autóval indulsz neki az útnak

Ha kocsival indulsz pihenni és az eb is veled tart, olvasd át cikkünket, amelyben a kutyák biztonságos szállításához adunk tippeket. Sajnos kevesen gondolnak arra, hogy a kutya megfelelő rögzítése nemcsak a kis kedvenc, de az utasok, sőt más autósok biztonságára is hatással van. Passzív biztonsági eszköz, például speciális hám vagy rögzített box szükséges –  biztonsági övcsattal ellátott hámokkal egészen úgy utazhat kedvenced, mintha éppen csak becsatoltad volna őt az autó övével. Kombi autóban a legjobb, ha nagyobb kedvencünknek a csomagtérben alakítunk ki egy külön rögzített ketrecet.

kutya autoban szallitas
A kutya megfelelő rögzítése minden utas, sőt más autósok biztonságára is hatással van

Ebben a cikkben pedig azt jártuk körbe, hogy kutya mellé milyen kocsit válasszunk, hiszen nem minden autó egyformán alkalmas a négylábú családtagok szállítására.

Forrás: Turizmus Online