zsolnay fényfesztivál
(Fotó: PR)

Közel 150 programmal, köztük az országban sehol máshol nem tapasztalható, lélegzetelállító látványosságokkal érkezik a pécsi Zsolnay Fényfesztivál szeptember 30. és október 3. között! A világ legjobb fényfestői mérkőznek meg egymással, nemzetközi versenyükön kiderül, hogy ki tudja legjobban elvarázsolni a pécsi Székesegyházat. Tipp: Retró divatverseny és egy 105 éves hibrid autó is lesz a 16. Oldtimer Show-n

A Zsolnay Fényfesztivál egyik legizgalmasabb eleme a Talking Heads nevű fényalkotás lesz

Az ország első és egyetlen fényfesztiválján, Pécs 23 helyszínén láthatók szemkápráztató fényfestések és fényinstallációk. Ezek alkotják a Fény Útját, amely éjjel egy káprázatos mesevilágba vezeti a látogatókat. New York, Hong Kong, Amszterdam és Toronto után hazánkban a Zsolnay Fényfesztiválon debütál a Talking Heads (Beszélő fejek) című grandiózus fényalkotás, méghozzá a Színház tér előtti szökőkútban! A 4000 LED-ből álló két emberi fej fénnyel kommunikál egymással – meghökkentő élményt nyújtva.

Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőverseny
A fesztiválon a 10 legjobb fényművész mutatkozik be, akik között szerepel japán, olasz, ecuadori, spanyol, francia, román, német és magyar alkotó is (Fotó: PR)

Az Általános Orvostudományi Kar új campusán lesz látható egy 6 méter magas fényinstalláció, amely egy neuronhálózat részletét formázza meg. Az idegsejtek közötti információ áramlást fénynyalábok jelképezik majd. Ezen kívül megcsodálhatod a mágikus fénykertet, sétálhatsz fényszőnyegen, érintéssel vezérelhetsz világító mandalákat, láthatsz szivárvány csúszdát és lesz „lomb koronázás” is, amely bemutatja, hogy miképp lehet organikusan átszőni fénnyel a természet formáit.

A világ legjobb fényfestői mérkőznek meg egymással

A minden évben több tízezres közönséget vonzó Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőverseny során a Székesegyház homlokzatán elevenednek meg a háromdimenziós fényalkotások. A fesztiválon a 10 legjobb fényművész mutatkozik be, akik között szerepel japán, olasz, ecuadori, spanyol, francia, román, német és magyar alkotó is.

A Fény útja helyszínei a jelenlegi szabályozások alapján szabadon látogathatók. A Zsolnay Light Art Fényfestőverseny, az utcaművészeti programok és koncertek látogatásához védettségi igazolvány szükséges. További információkat ide kattintva találsz.

Őszi programajánlónkat az alábbi címekre kattintva találod:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •