magyar pavilon
(Fotó: hungaryexpo2020.hu)

A Magyar Pavilon az Expo 2020 “Mobilitás” kerületében található, és ez lesz az egyetlen faszerkezetű épület az egész Perzsa öböl-menti régióban. A Makovecz-stílusú, többszintes faszerkezetű épület október 1-jén nyitja meg kapuit a világkiállításon, ahova nagyjából 25 millió látogatót várnak.

A Magyar Pavilon az ország gyógyvizei előtt tiszteleg

A pavilon Magyarország vízkincseit mutatja majd be, az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épületben a látogatók megismerhetik az ország egyedülálló vízkészletét, gyógy- és termálvizeit, azok jótékony egészségügyi hatásait. A tudás- és élményalapú interaktív tárlat Magyarország élmény- és gyógyfürdőit is népszerűsíti majd. Egyik leghíresebb hazai gyógyfürdőnk Debrecenben található, amely végre ismét várja a csobbani vágyókat: Debrecen újra vár! Nyitnak a fürdők, színházak és múzeumok

2021 dubaji világkiállítás
Az egyetlen fából készült épület: a pavilon hasznos alapterülete 1927 négyzetméter, építéséhez 560 ezer kilogramm fát használtak fel, a leghosszabb szerkezeti elem 18,47 méter, a legnehezebb pedig több mint 2700 kilogramm (Fotó: hungaryexpo2020.hu)

A kivitelezési munkálatokat követően a pavilonban helyet kapó állandó kiállítás megvalósításán dolgoznak a szakemberek a világkiállítás megnyitásáig. A Magyar Pavilon épületét Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész, Csernyus Lőrinc tervezte, az épület vázát 17 magyar ács állította össze több hónapon át.

Világkiállításokat 1851 óta rendeznek világszerte. Az olimpiai játékok és a labdarúgó-világbajnokság után ez a világ 3. legfőbb gazdasági-kulturális eseménye. Ez minden alkalommal egy izgalmas és futurisztikus rendezvény rengeteg programmal, új technológiai fejlesztések bemutatásával, zseniális gasztronómiai újításokkal, koncertekkel, kiállításokkal, workshopokkal.

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott Dubaji Világkiállítást 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban fokozott egészségügyi intézkedések mellett. A fél évig tartó eseményre 25 millió látogatót várnak az Expo szervezői.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: MTI, Hungary Expo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •