DS 7 crossback ELYSEE
(Fotó: DS Automobiles)

A francia államfő, Emmanuel Macron személyes gépkocsiflottája egy teljesen egyedi tervezésű DS 7 CROSSBACK-kel bővült. Az ÉLYSÉE változatú E-TENSE modell egy igazi négy keréken mozgó, páncélozott luxusiroda. Mutatjuk! Ez is érdekelhet: Páncélozott luxus: ezekkel az autókkal járnak a legnagyobb államfők

Elnökhöz méltó lett a DS 7 CROSSBACK ÉLYSÉE

2017-es beiktatásakor Emmanuel Macron a DS 7 CROSSBACK PRÉSIDENTIEL-lel haladt végig a Champs Elysées-n. Most azonban eljött az idő egy új típusváltozatra. Az új DS 7 CROSSBACK ÉLYSÉE 300 lóerős E-TENSE plug-in hibrid 4×4 hajtásláncot kapott, karosszériáját gyönyörű Indigókékre fényezték. A köztársasági elnökség igényeinek megfelelően az ÉLYSÉE-t a B-oszloptól számítva 20 cm-rel meghosszabbították, így valódi munkaeszköz, mobil iroda lett. A hátsó lábtér hossza igazán bőséges, eléri az 545 millimétert.

ds automibiles
Az Ötödik Köztársaság megalapítása óta a DS és SM, majd a DS 5 és a DS 7 CROSSBACK modelleket hét államfő használta

A DS 7 CROSSBACK ÉLYSÉE frontrészét kék/vörös villogókkal és leszerelhető zászlótartókkal látták el. A motorháztetőn, az első ajtókon és a csomagtérajtón „RF” – République Française, azaz francia köztársaság – emblémákat találunk. Az autó speciális 20 colos keréktárcsákat kapott, valamint cápauszony antennát szereltek rá az elnök telekommunikációs rendszeréhez.

A hátsó üléspadot két különálló ülésre cserélték, a Basalte fekete bőrkárpitozás a DS Automobiles emblematikus óraszíj mintázatát kapta meg. A két ülést könyöktámasz választja el egymástól, a plafont Alcantara borítja. A kényelmet vezeték nélküli töltők és USB-portok fokozzák, valamint egy nyitott dokumentumtároló.

A teljes karosszériahossz 4,79 méter, a 20 cm-rel megnövelt tengelytáv immár 2,94 méter. A szélesség és a magasság változatlan 1,91, illetve 1,62 méter. Emmanuel Macron ÉLYSÉE-je az 1918. november 11-én aláírt fegyverszüneti szerződés emlékceremóniáján jelent meg először hivatalosan, csatlakozva a francia elnök flottájához.

Az alábbi cikkeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •